Selecteer een pagina

Vanochtend ontving ik via de mail een heel nuttig bericht over de woningmarkt van Wegwijs. Een helder artikel wat inderdaad wel eens goed zou kunnen kloppen. Gegevens uit het verleden zullen natuurlijk wel kloppen, maar ik vraag me natuurlijk af of de voorspellingen juist zijn.

Op deze pagina van Wegwijs stond aan de linkerzijde een Poll, zeg maar een soort enquête. Onderstaand de toenmalige stand van zaken van deze Poll:

Poll op wegwijsHet totaal aantal stemming is nog niet zo gek hoog, maar het viel mij op dat juist de optie ‘Wachten op betere woningmarkt’ zo hoog scoort.

Verschillende analisten hebben reeds voorspeld dat het zo’n 5 tot 7 jaar zou kunnen duren eer het prijsniveau van woningen weer terug is op het niveau van voor de crisis. En als je het bovenvermelde artikel mag geloven, zal het waarschijnlijk nog wel een paar jaar langer gaan duren.

Dus als je nu 100 kilometer van je werk woont en je besluit te wachten met de verkoop van je woning (en dus de koop van een andere woning!) tot de ‘markt weer aangetrokken is’, woon je in 2018 nog steeds op dezelfde plaats.

Bovendien, zoals ook in het artikel te lezen is, is de hypotheekrente momenteel laag. Natuurlijk, je ontvangt minder voor je huidige woning, maar bedenk ook dat het huis wat je koopt ook goedkoper is geworden. En goedkoper is dan het in de toekomst zal zijn (als je besluit te wachten tot de markt weer is aangetrokken).

Dus: niet wachten, maar juist nu kopen. Het maakt namelijk per saldo niets uit.

The following two tabs change content below.
Marco is een zeer actieve makelaar in de regio Zeeland. Met name bezig met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van presentatie en internet. Daarnaast een ouderwets deskundige makelaar. Ook op Twitter te volgen via http://twitter.com/Marco_vd_Knaap

Laatste berichten van Marco van der Knaap (toon alles)

Google+