Selecteer een pagina

Wat is er in de nabije toekomst nu nodig om als makelaarskantoor overeind te blijven en weer te gaan groeien?

Synergie is een proces waarin het effect van een samenwerking groter is dan elk van de samenwerkende partijen afzonderlijk zou kunnen bereiken.  We zien in Nederland, als één van de weinige landen ter wereld, nog een grote verdeling van  kantoren waardoor er ook een grote versnippering van kennis plaatsvindt. Wordt het niet tijd voor de kleinere kantoren om hun krachten en kennis te gaan bundelen?

Omdat de overlapping van het binnenstedelijke met het buitenstedelijke vastgoed steeds groter wordt, ben ik er ook van overtuigd dat een zeer brede kennis van vastgoed, noodzakelijk zal zijn in de complexe markt van morgen.  Makelaars zullen steeds meer te maken gaan krijgen met andere aspecten binnen het vastgoed. Veel van deze kennis hebben de meeste makelaarskantoren helaas nog niet aan boord. Buiten dat er in deze markt nieuwe behoeften aan de kant van de consument ontstaan, hebben ook makelaarskantoren behoefte aan een nieuwe kijk op interne organisatie en kostenstructuur.

Er zijn voldoende mogelijkheden aanwezig om eens kritisch naar onszelf te kijken en eens goed na te denken over welke weg nu in te slaan. Blijven we in ons eentje vechten tegen elkaar of gaan we nu eindelijk eens de handen in elkaar slaan, waardoor iedereen weer een gezonde bedrijfsvoering kan voeren……

The following two tabs change content below.

Jacques Dicks

In het dagelijks leven ben ik broker manager bij RE/MAX Vastgoedgroep. Hierdoor loop ik dagelijks tegen vastgoedvraagstukken aan. Vanuit makelaars en consumenten, bedrijfsleven en overheid geeft dit voldoende inspiratie geeft voor het schrijven van deze Blog.

Laatste berichten van Jacques Dicks (toon alles)

Google+