Selecteer een pagina

Rob van de Steege, van de gelijknamige ERA vestigingen in en rondom Amsterdam heeft een goed blog geschreven. Goed, omdat het duidelijk maakt hoe je op soms eenvoudige wijze saaie dingen leuk en praktisch kan maken, met tijdswinst als bonus!

Hieronder zijn verhaal:

aankoopcontract tekenen bij de notarisDat de makelaars dienstverleners zijn, dat is bekend. Wanneer zij dat niet goed doen, dan worden zij keihard geconfronteerd met de gevolgen daarvan. Klandizie blijft dan weg. De service moet dan ook op een hoog niveau geschieden en het motto ‘’de klant is koning’’ moet dagelijks worden uitgedragen. Onze klanten bevestigen gelukkig, dat wij ons vooraf beloofde service-level nakomen, gezien de positieve after sales berichten die wij van hen mogen ontvangen.

Dat notarissen zich meer als dienstverleners gaan opstellen is minder bekend. Maar ook dit zijn ondernemers, die graag de gunst van de klant voor zich willen winnen. Om dat te bereiken gaan velen met hun prijzen omlaag, maar voor een enkeling gaat (ook) de service omhoog. Zo hebben wij inmiddels enkele ervaringen met de ‘’rijdende’’ notaris, die bij de mensen aan huis komt. Hoe werkt dat?

Hij komt bij het verkochte pand de koopakte (Amsterdams model) tekenen met koper en verkoper en de makelaars daarbij. In die koopakte worden de gebruikelijke (ontbindende) voorwaarden opgenomen en tevens laat de notaris een volmacht tekenen voor de transport- en hypotheekakte, die veelal enkele maanden later worden gepasseerd. Zodoende is een tweede trip naar de notaris niet nodig. Nadat de inspectie heeft plaats gevonden en akkoord is bevonden op de dag van de overdracht geeft de makelaar groen licht aan de notaris om te passeren. Hierin zit veel tijdwinst voor koper, verkoper, makelaar en notaris.

De eerste transacties worden door de klanten als leuk en plezierig ervaren. Enkele reacties:

  • ‘’Je tekent in het huis dat je koopt de koopakte voor dat huis. Dat is heel bijzonder en leuk’.’
  • ‘’Het heeft ook als voordeel, dat wanneer er nog iets onduidelijk is het ter plaatse nog even kan worden besproken.’’
  • ‘’Geen rit naar de notaris, maar naar het huis wat we kopen en na de oplevering meteen aan de slag’.’
  • ‘’Wat scheelt dat aan tijd zeg, wanneer ik dat vergelijk met mijn vorige aankoop’’

Het is een juridisch toegestaan systeem. De betreffende notaris mag zichzelf niet promoten, dus voelen wij ons geroepen, om dit praktisch zeer efficiënt verkopen van woningen onder de aandacht te brengen. Niet in de laatste plaats omdat het voor de makelaar ook voordelen (veel tijdwinst) biedt en de meer gewichtige rol van de makelaar bij de inspectie. Voor de tarieven hoef je het bij de betreffende notaris niet te laten. Die zijn uitermate concurrerend.

Bron: Blog ERA van de Steege

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+