Selecteer een pagina

wie is de beste makelaarLaten we eens eerlijk zijn, de consument die een huis wil kopen of verkopen kan moeilijk ontdekken of een makelaar goed is. Want hoe weet je dat? Ja, als de buurman ervaring met een makelaar heeft en die aanbeveelt, mag je er van uit gaan dat die makelaar goed is.

Onderbuikgevoel

Of was het toeval dat juist bij de buurman alles wel goed ging, maar bij anderen meestal niet? De consument is overgeleverd aan het onderbuikgevoel.
Wil het feit dat een makelaarskantoor al 30 jaar bestaat ook zeggen dat ze goed zijn? De markt is veranderd en het kantoor waarschijnlijk (nog) niet. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst

Wie is de beste makelaar?

Dat is de vraag die elke huizen(ver)koper graag wil weten. Na de zomer krijgen ze antwoord op exact die vraag! Vanuit De Scherpe Pen wordt er gewerkt aan een nieuwe site: WieIsDeBesteMakelaar.nl. Consumenten kunnen daar hun ervaringen met makelaars kwijt. Ben je op zoek naar een makelaar, dan kan je daar vinden wie de beste makelaar is en de testimonials en beoordelingen over die makelaar bekijken.

Het is dit jaar al gebleken dat er behoefte aan is. Lees bijvoorbeeld het artikel ‘beoordeling van een makelaar’ eens. Ook op LinkedIn zie je discussies hierover, onder andere naar aanleiding van het ERA initiatief. Ook hier is er al eerder geschreven over het openbaar maken van klanttevredenheidsonderzoeken.

WC-eend

Van menig makelaarsorganisatie weet ik dat er intern klanttevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd. In de positieve gevallen wordt dat zelfs op de eigen site gebruikt. Toch geeft dat nog altijd een “Wij van WC-eend adviseren WC-eend” gevoel. Het is niet onafhankelijk.

Precies daar komt binnenkort verandering in. Wat ga jij doen? Je kop hoofd in het zand steken, of hier het maximale voordeel uit halen?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+