Selecteer een pagina

Er is inmiddels al een grote groep mensen die in de problemen zitten als het aankomt op de financiële verplichtingen aangaande hun eigen woningen. Duizenden mensen die hun hypotheek de komende jaren moeten verlengen, gaan ook in de problemen komen. De vooruitzichten zijn dat deze groep steeds groter wordt. Er wordt zelfs aangegeven dat deze groep in 2012 zal bestaan uit meer dan 120.000 gezinnen.

Hoe gaan we nu met deze gezinnen om?

Banken

Is er inmiddels een structureel proces bij banken hoe hier mee om te gaan? Ik denk van niet. Ik denk dat bijna iedere makelaar hier inmiddels al eens mee te maken heeft gehad, en dat het iedere keer anders is gegaan.
Banken, lees afdeling bijzonder beheer, volgen nog steeds hun standaard ABC, zonder na te denken over de consequenties die dit voor de gezinnen en voor de bank heeft. Tevens hebben ze geen idee hoeveel kosten dit met zich meebrengt.

Makelaars

Ook denk ik dat de makelaar dit als kans zou moeten zien om zich te specialiseren. Dit type van verkoop brengt namelijk heel verschillende dynamieken met zich mee dan de traditionele verkoop. Vaak met meer papierwerk, en een langer transactieproces en uiteraard veel meer emoties. Hiermee kan je jezelf dus onderscheiden ten opzichte van andere makelaars. Ook als aankoop makelaar, zou je voor je klanten ook een meerwaarde kunnen zijn als je een goed beeld hebt van deze markt. Je kan namelijk voor een scherpe prijs een woning aankopen.

Ik ben benieuwd hoe we in Nederland hier in de toekomst mee om zullen gaan. Gaan we deze groep negeren en aan hun lot overlaten? Welke stelling gaan de banken innemen? Laten ze hun klanten, die ze eerst grote leningen hebben gegeven nu echt zwemmen in hun restschulden?  En gaan ze structureel met een oplossing komen?

We blijven het volgen……

The following two tabs change content below.

Jacques Dicks

In het dagelijks leven ben ik broker manager bij RE/MAX Vastgoedgroep. Hierdoor loop ik dagelijks tegen vastgoedvraagstukken aan. Vanuit makelaars en consumenten, bedrijfsleven en overheid geeft dit voldoende inspiratie geeft voor het schrijven van deze Blog.

Laatste berichten van Jacques Dicks (toon alles)

Google+