Selecteer een pagina

Dit is mijn eerste artikel in de reeks van artikelen over zoekmachine marketing. In dit artikel vertel ik de basis van SEO (Search Engine Optimization).

Start een blog

Je doet er verstandig aan om een eigen blog te starten of een blog op je website te plaatsen (zoals domein.nl/blog). Dit omdat Google erg gek is op content (tekst) en je hierdoor erg snel hoog in de zoekmachines kan scoren.

Welke software moet ik gebruiken?

Ik adviseer om gebruik te maken van de gratis blogsoftware; WordPress. Deze blogsoftware staat hoog aangeschreven bij Google omdat je deze goed kan optimaliseren voor de zoekmachines door gebruik te maken van verschillende plugins.

Een bijkomend voordeel is dat je dit systeem naar eigen vormgeving en wensen kan aanpassen omdat het een open source programma is. Dit wil zeggen dat iedereen bij de bronbestanden kan en deze kan bewerken.

Wanneer je dan ooit problemen krijgt met je webdesigner dan kan iemand anders (die overweg kan met WordPress) je website overnemen.

Eigen domeinnaam registreren?

Ja, je moet een eigen domeinnaam registreren. Op dit domein kan je dan het WordPress systeem draaien en kan je direct aan de slag met bloggen.

Bovendien staat het ook een stuk professioneler dan wanneer je domein eindigt op wordpress.com of blogspot.com

Verwerk het zoekwoord in de domeinnaam

Bij zoekmachine marketing probeer je zo hoog mogelijk te scoren op bepaalde zoekwoorden. Het is belangrijk om het zoekwoord waar jij graag op gevonden wilt worden voorkomt in de domein. Google kan dan zien waar de website over gaat en heb je een voorsprong op je concurrenten.

Natuurlijk moet het ook iets zeggen over je business omdat je waarschijnlijk je website ook gebruikt in andere reclame uitingen.

Bijkomende voordelen van een blog

  1. Je positioneert je als expert. Wanneer jij veel waardevolle informatie op je blog plaatst dan gaan de bezoekers van je blog je zien als expert op dat gebied. Ze gaan je snel vertrouwen en dat zal zich indirect vertalen in leads.
  2. Meer bezoekers. Wanneer er meer artikelen worden geschreven komen er meer pagina’s in Google en levert dus meer bezoekers op.
  3. Link building. Andere websites en blog gaan graag naar je linken wanneer je waardevolle content schrijft.

Installatie

Hier wil ik niet uitvoerig op in gaan omdat hier ook veel op internet over te vinden is. In onderstaande video zie je in het kort hoe je een WordPress blog opzet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7_9j14ededs[/youtube]

The following two tabs change content below.
Eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Via Kantoorruimtevinden.nl kunt u kantoorruimte huren door geheel Nederland. Ook deel ik regelmatig inspirerende werkplekken op ons blog.
Google+