Selecteer een pagina

In mijn vorige artikel “Tip 1: Start een blog!” heb ik verteld waarom je een WordPress blog moet starten. WordPress is een goed systeem voor zoekmachine optimalisatie wanneer je de juiste instellingen maakt en de juiste plugins installeert.

Installatie van plugins

WordPress plugins zijn eenvoudig te installeren namelijk;

  1. Je download het zip bestand naar je computer
  2. Pak deze zip bestand uit (je krijgt dan een mapje vol met bestanden)
  3. Deze map upload je naar je server in de map “Plugins” (deze vindt je in de map wp-content)
  4. Ga dan naar je Admin –>Plugins en activeer de plugin (soms moet je nog wat instellingen maken om de plugin juist te laten functioneren)

Instellingen

Wanneer je je blog hebt geïnstalleerd is de 1e stap om Google vriendelijke URL’s te genereren. Standaard maakt WordPress namelijk URL’s zoals “domein.nl/?p123”.

Aan ?p123 (dat de naam van je artikel/pagina moet voorstellen) kan Google niet lezen waar de pagina over gaat. Beter zou zijn bijvoorbeeld; “domein.nl/marketing-voor-makelaars”

Deze instellingen worden “Permalinks” genoemd en vindt je onder Instellingen –> Permalinks.

Je kan dan voor de 3e optie kiezen “Month and Name” en dan wordt de maand in de URL verwerkt. Kunnen gebruikers zien hoe relevant het artikel is. Of je kan kiezen voor bovenstaande voorbeeld (zonder maand dus) en dan kies je voor “Custom Structure” en vul je in /%postname%

Voorkom Duplicate content

Google houd erg van content maar wel unieke content. Wanneer jij een artikel publiceert op je blog dan is deze beschikbaar via een specifieke URL en daar staat de unieke content maar dezelfde content wordt ook op de homepage van je blog geplaatst. Hierdoor maak je dus (waarschijnlijk onbewust) duplicate content (andere benaming van dubbele content).

Om deze duplicate content te minimaliseren kan je gebruik maken van de ‘meer’ tag. Wanneer je de ‘meer’ tag in een bepaalde alinea plaatst dan wordt alleen alles boven de ‘meer’ tag op de homepage getoond. De gebruikers op je blog die op de homepage komen moeten dan op een link klikken om het hele artikel te lezen. Hierdoor heb je een stuk minder duplicate content.

Standaard komt er dan een link te staan “Read the rest of this entry” dat niet gebruiksvriendelijk is en ook niet goed voor de zoekmachines omdat ze aan deze link niet kunnen lezen waar het artikel over gaat.

Hiervoor gebruik je de Headspace plugin (installeren op bovenstaande manier). Met deze plugin kan je onder elk artikel een unieke ‘meer’ tekst plaatsen bijvoorbeeld; Lees meer over marketing voor makelaars (Zo kan Google weer herkennen dat het atikel over marketing voor makelaars gaat).

Plugin All in one SEO pack

Met de All in one SEO pack plugin ben je in staat om je artikel volledig te optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden. (Waar je op moet letten bij het optimaliseren van je artikel behandel ik in het volgende artikel).

Instellingen

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd ga je naar instellingen –> All in one SEO. Hier kan je de homepage van je blog optimaliseren door een aparte pagina titel, beschrijving en keywords in te vullen.

Let op: verwerk de zoekwoorden in deze onderdelen van je homepage maar maak het ook leesbaar voor de gebruikers van je blog.

De laatste instelling is dat je de “Autogenerate Descriptions” uncheckt (vinkje weghalen) omdat je zelf elk artikel een beschrijving gaat geven met deze plugin.

The following two tabs change content below.
Eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Via Kantoorruimtevinden.nl kunt u kantoorruimte huren door geheel Nederland. Ook deel ik regelmatig inspirerende werkplekken op ons blog.
Google+