Selecteer een pagina

De snelheid waarmee je website wordt geladen wordt steeds belangrijker. Er komen dagelijks velen websites bij en de gemiddelde internet gebruiker bezoekt daarom ook meer websites. Om deze reden willen ze zo snel mogelijk vinden naar dat waar ze naar op zoek zijn. Duurt dit te lang dan klikken ze weg en gaan ze op zoek naar een website die ze wel snel een oplossing kunnen bieden.

Conversie verhogend

Uit de tests van mijn snellere website is gebleken dat mijn website een hogere conversie behaalde tegenover dezelfde website waarbij het een stuk langer duurde voordat de website geladen was.

Een snellere website zorgt er in veel gevallen dus voor dat er meer leads, bestellingen of offerte aanvragen worden geplaatst.

Goed voor je Google positie

Ook Google heeft door gekregen dat snellere websites het gebruikersgemak voor de bezoeker verhogen. Websites die sneller laden zijn beter in staat om de Google gebruiker (zoeker in de zoekmachine) snel een oplossing te bieden naar wat hij/zij op zoek is.

Google vind snelheid zo belangrijk dat ze websites die snel laden een voordeel geven in de zoekresultaten tegenover websites die langzaam laden.

Let op: het is niet waar dat wanneer jij de snelste website maakt tegenover je concurrenten in Google dat je automatisch op nummer 1 staat. Volgens Matt Cuts (Werkt in het “Search Quality” team van Google) kan snelheid de doorslag geven wanneer 2 websites gelijkwaardig zijn in waarde in de ogen van Google. Hierbij kan jij dus een plaats hoger worden geplaatst dan je concurrent.

Voordelen

Met het verhogen van de snelheid van je website kan je dus op 2 manieren je online omzet verhogen namelijk;

  • Je website converteert beter
  • In sommige gevallen kan het een positie verbetering in de Google resultaten opleveren

Hoe meet ik wat de snelheid van mijn website nu is?

Je kan de snelheid van je website testen met “Pingdom” of via het “Google-centrum voor webmasters“. In het Google centrum wordt je website in gedeeld in de categorie “Snel” of “Langzaam”. Laad je website/pagina onder de 1.5 seconde dan wordt je in de categorie “snel” geplaatst. Vanaf deze snelheid kan je dus voordelen ervaren tegenover je concurrenten.

Ook geeft Google aan wat de gemiddelde snelheid van je website is en hoeveel % je sneller bent dan alle sites (ik denk dat Google hiermee websites bedoeld die verbonden zijn aan een Google account).

In Google-centrum voor webmasters kan je dit vinden onder Labs –> Siteprestaties

Heb je een blog?

Wanneer je een WordPress blog hebt en je wilt de snelheid van je blog optimaliseren adviseer ik je om de serie aan artikelen van Dries Bultynck over website snelheid te lezen.

The following two tabs change content below.
Eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Via Kantoorruimtevinden.nl kunt u kantoorruimte huren door geheel Nederland. Ook deel ik regelmatig inspirerende werkplekken op ons blog.
Google+