Selecteer een pagina

Veel makelaars hebben tegenwoordig wel een website. Ze maken foto’s van de woningen en plaatsen deze op de website en wachten af tot ze een e-mail of telefoontje krijgen van potentiële klanten. Dit is zonde want je maximaliseert je verkoopkansen door gebruik te maken van het internet.

Een goede manier is om gebruik te maken van YouTube. YouTube is een website waar je zelf video’s kan uploaden en de bezoekers (lees: potentiele klanten)van YouTube kunnen jouw video dan bekijken.

Enkele statistieken

Volgens Wikipedia werden er in juli 2006 zo’n 65.000 filmpjes per dag op deze site gezet en volgens de site zouden er meer dan 100 miljoen filmpjes per dag bekeken worden. Moet je nagaan hoeveel filmpjes er vandaag de dag worden geplaatst en bekeken.

YouTube is de grootste zoekmachine na Google!

Behalve dat er veel filmpjes worden geplaatst op YouTube wordt er ook enorm veel gezocht in YouTube. Zelfs zoveel dat wanneer Google weg zou vallen (lijkt me niet snel te gebeuren maar toch) dan zou YouTube de grootste zoekmachine zijn.

Maak een video van elk object en plaats deze op YouTube

De voordelen van YouTube zullen inmiddels wel duidelijk zijn; je moet gebruik maken van YouTube! En wat je laat zien in de video is ook heel simpel namelijk; een rondleiding.

Mijn advies is om persoonlijk als makelaar in beeld een rondleiding door de woning te geven en uit te leggen welke kenmerken de woning heeft etc. Wat je bij een bezichtiging ook doet!

Het is dus niet verstandig om even snel met de camera door de woning te gaan en niets uit te leggen over de woning. Je moet de YouTube gebruiker wel waarde geven zodat hij tot actie kan komen.

Plaats een call to action in de video

Vertel de kijker wat hij moet doen om in contact met je te komen. Benadruk dat ze je website kunnen bereiken om meer informatie van de woning te bekijken en andere manieren om in contact met je te treden (Twitter, Linkedin, e-mail en telefonisch).

Iets wat je zeker MOET doen is een link naar je website in de beschrijving van je video plaatsen. LET OP: Deze is alleen maar klikbaar wanneer je er “http://” voorzet.

Gebruik maken van concurrentie in YouTube

Ook kan je gebruik maken van video’s die al goed bekeken zijn in YouTube en hiervan te profiteren. Lees hier hoe je gebruik kan maken van “YouTube Toppers“!

The following two tabs change content below.
Eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Via Kantoorruimtevinden.nl kunt u kantoorruimte huren door geheel Nederland. Ook deel ik regelmatig inspirerende werkplekken op ons blog.
Google+