Selecteer een pagina

get-to-workBen je dagelijks veel tijd kwijt aan bezichtigingen (niet verkeerd lijkt me in deze tijd) en blijft je werk op kantoor liggen? Het is dan van belang dat je de tijd op kantoor zo productief mogelijk besteed.

In dit artikel geef ik een aantal concrete tips die er voor mij voor zorgen dat ik meer gedaan krijgt in de tijd dat ik in het werk ben. Het gaat er namelijk niet om hoeveel uur je in een dag werkt, maar hoeveel werk je kan verzetten.

To-do lijst

Schrijf vanaf nu elke avond op een to-do lijst op wat je de volgende dag allemaal moet doen. Zorg ervoor dat je deze werkzaamheden ook kan afvinken (geeft een goed gevoel en creëert overzicht).

De belangrijkste functie van de to-do lijst is dat je niet telkens moet denken aan wat je allemaal vandaag nog moet doen en op deze manier kan je ook niets vergeten.

Focus

Ik zal direct met de deur in huis vallen; multitasken werkt niet. Ben jij iemand die altijd aan het multitasken is? Bekijk eens aan het einde van de dag hoeveel werk je daadwerkelijk verzet hebt.

Ik adviseer je om te werken vanaf je to-do lijst. Focus op een werkzaamheid per keer en pas wanneer deze is afgerond ga je door naar de volgende.

Begin je dag niet met email

Erg belangrijk; begin de dag niet met email. Email slokt veel tijd op en vaak zal je emails ontvangen waarin weer iemand je vraagt iets te doen en voordat je het weet ben je weer aan het werk aan andere werkzaamheden dan gepland.

Ook is de kans groot dat wanneer je tijdens het controleren van je email, er weer nieuwe email binnen komt. Plan dus 2 momenten in je dag in om je email te controleren en meteen in een keer alles weg te werken. Wanneer men dezelfde dag nog antwoord van je ontvangen is er niets aan de hand.

In plaats van je dag te beginnen met het controleren ga je eerst de lastige zaken tackelen. In de ochtend heb je de meeste energie, gebruik dit dus om de lastige zaken aan te pakken. Anders is de kans groot dat je hier de hele dag tegenaan loopt en het dus blijft liggen.

Tip voor de ZZP makelaar, huur kantoorruimte!

Ben je vaak onderweg voor bezichtigingen en denk je het overige werk wel vanuit huis te kunnen doen? Overweeg om een kantoorruimte te huren.

Je kan tegenwoordig op zeer flexibele basis een kantoorruimte huren. Het kan een interessante optie zijn omdat je op kantoor velen malen productiever bent als thuis (ook mijn eigen ervaring).

Dit komt vooral omdat je werk en privé beter kan scheiden en wanneer je je kantoor verlaat je ook echt het gevoel hebt dat je werkdag erop zit. Thuis kunnen er altijd nog een aantal zaken tussen door komen.

Voordat je het weet ben je ’s avonds nog aan het werk. Niet erg voor een keer, maar hier wil je geen gewoonte van maken.

Laatste tip voor dit onderdeel: zoek je nu flexibele kantoorruimte dan kan je op mijn website kantoorruimtevinden.nl gratis met zoveel kantoor aanbieders in contact komen als je zelf wilt (ook wanneer je een contract af sluit worden er geen kosten in rekening gebracht).

Succes!

The following two tabs change content below.
Eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Via Kantoorruimtevinden.nl kunt u kantoorruimte huren door geheel Nederland. Ook deel ik regelmatig inspirerende werkplekken op ons blog.
Google+