Selecteer een pagina

hypotheekcrisisDuizenden mensen die hun hypotheek de komende jaren moeten verlengen, kunnen in de problemen komen. De hypotheekrente is sinds 2003 gestegen van 3,2% naar bijna 6% nu. Dat betekent dat uw maandlasten bij verlenging bijna zullen verdubbelen. Kan gebeuren, zal uw buurman zeggen. U had die lage rente langer dan zes of zeven jaar vast moeten zetten. De kans is groot dat de rente ooit weer zou gaan stijgen.

Voor een deel heeft de buurman gelijk. Maar wat nu? Probleem is dat een grote groep mensen die hogere lasten niet (meer) op kan brengen. Om dit te voorkomen is het verstandig nu al goed naar uw hypotheek te laten kijken.

Wat is op dit moment uw maandlast en met welk rentevoorstel zal uw bank gaan komen. Uw adviseur kan uitrekenen wat de consequenties voor uw maandlast zullen zijn. Via o.a. de website van het Nibud kunt u samen met uw adviseur bepalen wat voor u een verantwoorde maandlast is. Daarnaast zijn er wel wat tips om de maandlasten stijging te beperken. Zo is het niet raadzaam om klakkeloos het renteaanbod van uw bank te accepteren. Uw adviseur kan voor u shoppen naar een betere aanbieding. Tevens zijn de overlijdensrisicopremies de laatste jaren sterk gedaald. Een overstap van verzekeraar kan lonend zijn.

U kunt ook vragen of uw bank uw huidige rente wil middelen met de nieuwe zodat uw rente minder snel stijgt. Kortom er zijn wel mogelijkheden om de klap minder hard te laten aankomen, maar dan zult u zelf het initiatief moeten nemen.

The following two tabs change content below.
Directeur Bröring ERA Makelaars, gevestigd te Almere. RMT en Hypothecair planner

Laatste berichten van Geert Bröring (toon alles)

Google+