Selecteer een pagina

Wie betaalt meeDe 2e sessie heeft op donderdag 3 november jl. plaatsgevonden. Plaats van handelen was wederom het hoofdkantoor van de NVM in Nieuwegein onder de bezielende leiding van Rob de Ruiter.

Voor de historie verwijs ik je graag naar de eerder gepubliceerde blogs.

De stelling die na de 1e sessie werd gekozen is: Hoe krijg je de dienstverlening als makelaar zó dat de klant krijgt wat hij wil en betaalt voor wat hij krijgt.

 

Nadat we de associaties van de vorige bijeenkomst hebben bekeken zijn we weer in groepen uiteen gegaan. Elke groep kreeg de opdracht ditmaal met ideeën te komen om dit te realiseren, en het liefst zo prikkelend en out of the box mogelijk.

Na de groepsgesprekken zijn alle ideeën met een grote gemene deler bij elkaar geplaatst en daarna voorzien van stickers om aan te geven of een idee prikkelend en goed genoeg is om over verder te praten. De gemene delers waren:

  • Deeldiensten
  • Presentatie/Teasers
  • Klanten
  • Media
  • Wie betaalt (mee) ?
  • Makelaars
  • Samenwerken

De ideeën lopen zeer uiteen. Veel gaan in de richting van samenwerken met andere bedrijven dan makelaardij-en. Te denken valt bijvoorbeeld aan meubel/inrichters bouwers et cetera. Andere ideeën waren om bijvoorbeeld de koper te laten betalen, abonnementen, betalende nutsbedrijven of zelfs helemaal stoppen met verkoopkantoren. Met name die laatste is toch wel blijven hangen bij mij en denk ik dat we daar (ik in ieder geval) nog wel op terug wil komen in de volgende sessie.

Zowel hier op de Scherpe Pen, als bij de linked-in groep discussie en op Twitter wordt mij en anderen de vraag vaak gesteld of daar nu al iets uit is gekomen. Ik heb en had bij het aangaan van deze discussie echter niet de illusie om met een eensluidende en voor iedereen geldende uitkomst te komen. Nee, voor mijzelf sprekend hoop ik dat ik na een aantal sessies 2 goede ideeën overhoudt om daar voor mijn kantoor en in mijn markt wat mee te kunnen. De sessies helpen hierbij om je hersenen vrijer te maken en meer out of the box te denken.

De volgende sessie is ook alweer gepland, en wel op 8 december, wederom bij de NVM in Nieuwegein. Op Linked-in staat hier het event.

 

The following two tabs change content below.
Directeur Bröring ERA Makelaars, gevestigd te Almere. RMT en Hypothecair planner

Laatste berichten van Geert Bröring (toon alles)

Google+