Selecteer een pagina

Brainstormen over ander verdienmodel in de makelaardijZo’n 3 weken geleden plaatste ik een oproepje in de linkedin groep van Makelaars 2.0. Ik vroeg mij af of er meer makelaars bezig waren om na te denken over het huidige verdienmodel in de makelaardij.

Ik wilde met een groepje makelaars om de tafel zitten en eens te brainstormen over of het huidige verdienmodel van de makelaar nog wel past bij de huidige tijd. Een tijd van onzekerheid, langere verkooptijden van woningen, prijsdalingen en de roep van de consument om duidelijkheid, transparantie en communicatie. Ook de veranderende rol van de makelaar speelt hierbij een rol.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de makelaars nog steeds werkt op basis van een percentage van de koopsom. Deze wordt pas gefactureerd op het moment dat de verkoop of de aankoop transactie wordt gerealiseerd.

Op mijn oproep kwam een stroom aan reacties los en als snel zaten we op zo’n 15 personen die bereid waren hierover mee te praten, te denken en er tijd voor wilden en konden maken bij elkaar te komen. Dit waren gelukkig niet alleen makelaars, maar ook mensen van buiten het vak. Een zeer welkome en aangename aanvulling.

De NVM was er inmiddels ook ingesprongen en boden aan de meeting te faciliteren met zowel koffie, thee, frisdrank en de locatie. Oud ERA makelaar en inmiddels professioneel trainer Rob de Ruiter bood aan de sessie te begeleiden. Afgelopen donderdag was het zover. De brainstorm sessie begon met het formuleren van prikkelende stellingen om tot een brainstorm te komen. Uit de verschillende vraagstellingen zijn er 3 vragen overgebleven.

De 1e vraag:
Hoe krijg je de dienstverlening als makelaar zó dat de klant krijgt wat hij wil en betaalt voor wat hij krijgt.

associeren tijdens de brainstormsessie - met handenmodel Geert BroringDe deelnemers hebben inmiddels door associatie vele stickertjes gevuld, zoals op de foto te zien.

De volgende sessie wordt binnenkort gepland en zal worden toegevoegd aan de discussie op linkedin. Voel je vrij te reageren, hier of binnen de linkedin discussie.

The following two tabs change content below.
Directeur Bröring ERA Makelaars, gevestigd te Almere. RMT en Hypothecair planner

Laatste berichten van Geert Bröring (toon alles)

Google+