Selecteer een pagina

KoosEen nieuw concept op de Nederlandse woningmarkt: dat kan je Koos.nl zeker noemen. Koos.nl biedt woningeigenaren die reeds adverteren op Jaap.nl de mogelijkheid om te ruilen van elkaars woning, uiteraard waar nodig met bijbetaling van het verschil in waarde van Huis A en Huis B. Een extra kans dus voor woningbezitters, dat zeker!

Of Koos.nl nu slaagt of niet, het is in ieder geval het bewijs dat de instelling van de mens bepalend is voor zijn handelen. Zie je bij een crisis alleen maar belemmeringen of zie je nieuwe kansen die je kan (proberen) te benutten? De mensen achter Koos.nl zien in ieder geval duidelijk kansen en die willen ze proberen te benutten. Kansen benutten: een insteek waar ik me helemaal in kan vinden.

Het ruilen van huurwoningen is sinds de jaren ’70 al een bekend gegeven en niet ongebruikelijk. Een ideale uitkomst als bijvoorbeeld persoon A van een flatwoning naar een eengezinswoning wil verhuizen en persoon B precies andersom. Resultaat: beide partijen tevreden.

Het ruilen van koopwoningen is, in ieder geval in Nederland, absoluut niet gebruikelijk en zeker tijdens de ‘gouden jaren’ die inmiddels achter ons liggen niet nodig geweest. Wilde je een grotere of juist een kleinere woning? Dan ging je op zoek en kocht je die en ondertussen verkocht je ‘even’ je huidige woning

In de huidige markt ligt het iets anders. Er worden nog steeds woningen snel verkocht, maar er zijn ook woningen die langer te koop staan. Een van de redenen hiervan is dat mensen nu eerst willen verkopen, voordat ze een andere woning willen kopen. Verstandig, absoluut, wij adviseren op kantoor niet anders. Gevolg is wel dat het te koop staande woningaanbod blijft toenemen, terwijl de transacties afnemen.

Maar….. zitten woningverkopers niet in hetzelfde schuitje en zou het niet zo kunnen zijn dat zij op zoek zijn naar elkaars woning zonder dat van elkaar te weten? Tot op dit moment is er nergens een database beschikbaar waar je kan bekijken of jouw woonwensen matchen met een andere woningverkoper. Hier wil Koos.nl dus op inspelen door dit gat te gaan dichten!

Ik zie kansen en mogelijkheden, voor zowel de woningverkopers als de makelaars. Net als Koos.nl en Jaap.nl. Maar zien de woningverkopers en de makelaars deze zelf ook? Zonder een gevulde database, kan er weinig geruild worden. Het antwoord op deze vraag zal dus bepalen of Koos.nl een succes wordt.

Ik ben benieuwd!

The following two tabs change content below.
Timo is sinds september 2003 werkzaam bij De Ruiter Makelaarshuis BV te Amersfoort en is daar werkzaam als Officemanager. Verder is hij een trotse vader van 3 dochters. Uiteraard besteedt hij daar veel vrije tijd aan en natuurlijk aan zijn vrouw! Timo is op twitter te volgen via www.twitter.com/TimoEkhart
Google+