Selecteer een pagina

Breekpunt verkiezingen hypotheekrenteaftrekHet kan je niet ontgaan zijn, de hypotheekrenteaftrek is een breekpunt bij de verkiezingen van 9 juni. De ene partij wil niets veranderen, de andere geleidelijk en nog een aantal willen het zo snel mogelijk aanpakken, afschaffen, wijzigen of wat dan ook.

Geloof jij er iets van? Ik niet. Het is stemmingmakerij. Letterlijk dan, want de partijen willen stemmen winnen. Niet dat ik ze daar ongelijk in geef, maar geloofwaardig is het niet.

Voorbeeld? CDA gaat niet aan de hypotheekrenteaftrek morrelen. Breekpunt zelfs! Echter, met wie zeggen ze graag een regering te willen vormen…? Juist, met partijen die ook breekpunten hebben gemaakt van de hypotheekrenteaftrek, maar dan om het juist wel aan te pakken. Snap jij het nog?

Als we iets van de geschiedenis geleerd hebben, is het wel dat we er niets van geleerd hebben. Bij de laatste pakweg 2 of 3 regeringscoalities werden er ook garanties gegeven voor dit of dat (vergeef me de details). Ik kan me nog wel herinneren dat die garanties de dag na de verkiezingen al niets meer waard waren.

Voor mij zijn die breekpunten reeds gebroken, ik laat me er niet door leiden. De rest van de ‘plannen’ van de verschillende partijen zijn net zo belangrijk bij het maken van een keuze.
Die breekpunten zijn gewoon te breekbaar.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+