Selecteer een pagina

De aanpak van de hypotheekrenteaftrek zoals voorgesteld door PvdA en D66 zal Nederland in een tien jaar durende economische crisis storten. Dat voorspelt Frans Weekers, Tweede Kamerlid voor de VVD in een interview met de NVM.

Hij verwacht een daling van de huizenprijzen met 15 tot 20 procent. “We moeten leren van Zweden, waar de hypotheekrenteaftrek in het begin van de jaren negentig werd aangepakt. Dat stortte het land in een ongekende economische malaise. Het was geen ramp voor één jaar, maar voor tien jaar. De huizen in het land werden 30 tot 50 procent minder waard.”

Hij noemt de aanpak van de hypotheekrenteaftrek een ‘sociaal en economisch rampscenario’. De financieel woordvoerder van de VVD waarschuwt voor het omvallen van banken en huisuitzetting van veel gezinnen. “Mensen zullen failliet gaan als deze plannen werkelijkheid worden. De financiële crisis wordt herhaald. Het voorzichtige economische herstel van de laatste tijd kunnen we dan op onze buik schrijven.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9vsIxfnW0CQ[/youtube]

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+