Selecteer een pagina

Nieuw in de verkoopIn deze tijd waar de huizen nu eenmaal wat langer te koop staan dan een paar jaar geleden is er een trend dat vele NVM makelaars hun aanbod zo nu en dan afmelden bij Funda en na het toevoegen van andere fotografie, in sommige gevallen een nieuwe tekst en vaak een andere prijs opnieuw aan te bieden aan Funda.

In de huidige werking van Funda komt de woning als “nieuw” aangemerkt weer op de website. Nu zijn er andere verzamelsites, die de looptijd voor de verkoop van een huis zo dicht mogelijk benadert door het aan en afmelden binnen een bepaalde tijd bij te houden. Jaap.nl is daar een voorbeeld van en RE/MAX toont de echte looptijd al jaren. Een aantal NVM makelaars zijn daar niet altijd even gelukkig mee.

Wie is er de echte winnaar? De makelaar die een korte gemiddelde looptijd aan zijn potentiële klanten kan laten zien? Of de potentiële koper die ineens opmerkzaam is op een huis die eerder niet was opgevallen? Of de verkoper van de woning, die zich afvraagt of de makelaar wel genoeg doet voor de verkoop van het huis. Feit is dat alle makelaars weer op dezelfde manier worden gewogen.

Veronderstel nu eens dat Funda net als andere verzamelsites de “echte” looptijd van de verkoop van de woning gaat tonen. Dan zijn er gelukkig nog volop andere manieren om een te koop staand huis onder de aandacht te brengen.

Je kunt er zeker van zijn dat die advertentie mogelijkheden door Funda zullen worden benut en dat de huizenmarkt in Nederland weer een stukje meer transparantie zal hebben. De database van de NVM zou een stuk beter worden want het aantal aan en afmeldingen zijn een stuk minder en de het aantal intrekkingen om weer als “nieuw” op Funda te komen zijn zinloos en komen dus te vervallen.

The following two tabs change content below.
Jan Willem is al 10 jaar werkzaam in het bedenken en optimaliseren van automatisering voor makelaars die efficient en klantvriendelijk willen groeien. Integratie van individuele oplossingen tot een bruikbaar geheel. Jan Willem is directeur eigenaar van CubicEyes en is gecertificeerd uitwisselpartner van de NVM.

Laatste berichten van Jan Willem de Graaf (toon alles)

Google+