Selecteer een pagina

Waar begint u met het zoeken naar een (nieuwe) woning? Gewoon op het internet, in de krant of nog ouderwets bij de etalage van een makelaarskantoor? Het maakt niet uit, er is keuze genoeg!

Tel maar even mee: 3 brancheverenigingen, meer dan 15 franchiseorganisaties, honderden kleine kantoortjes en meer dan 10.000 makelaars. En dan de websites met woningen… De ene heeft het meeste aanbod, de andere heeft nog meer dan meer huizen en natuurlijk is elke site de beste. Pffff.

En dan zit ik hier wat te schrijven voor alweer een nieuwe woningsite? Help! Hebben we dat nou echt nodig – de zoveelste website over woningen? Kennelijk wel want u zit dit toch maar te lezen…
Eigenlijk valt het te vergelijken met auto’s. Met een beetje fantasie valt alles met auto’s te vergelijken maar daar gaat het nu niet over. Waar rijdt u liever in; een Japanner, Amerikaan, Italiaan, Fransoos, Duitser of een suffe Opel? Ziet u wel! Ook u heeft een voorkeur. En dat is met de woningwebsites precies hetzelfde. Elke site is toegespits op een type bezoeker.  Dat zal voor vomcasa.com ook wel zo zijn.

gps-navigatieWaarom is er nou niet een site die alle, maar dan ook echt alle woningen op dezelfde wijze laat zien, zonder verschil en zonder voorkeur. Geschikt voor iedere gebruiker.  Daar heeft u baat bij en de makelaars ook. En dan had ik niet zo hoeven zitten piekeren over deze column.

O ja, wanneer u weet met wat voor soort auto u deze site vergelijkt, laat het dan even weten als reactie op deze post! Want ik ben de weg kwijt geraakt tussen al die makelaars en websites. Hadden ze daar ook maar GPS voor!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+