Selecteer een pagina

Eigen Woning - DasselaarDit is weer een keer wat anders! Recentelijk is in de guru-reeks een boekje uitgekomen met als titel: Eigen Woning – over kopen, verkopen en onderhoud. Via twitter sta ik in contact met de auteur Arjan Dasselaar. Aangezien de titel van het boek aansluit bij de inhoud van dit blog heb ik de auteur verzocht om een recensie-exemplaar.

Wat mij bijzonder aanspreekt is dat het boekje is geschreven omdat de auteur had gewild dat het er was toen hij zijn eerste huis ging kopen. Des te meer omdat er klaarblijkelijk teveel is misgegaan destijds.
Het boekje Eigen Woning leest lekker weg. Niet onverwacht aangezien Arjan Dasselaar economisch journalist is en al meerdere andere boekwerken en artikelen op zijn naam heeft staan, dus gewend om te schrijven. Daarbij weet hij uitstekend ingewikkelde materie helder te verwoorden.

Af en toe, maar zeker niet te vaak, wordt er met een knipoog wat humor toegevoegd aan de informatie. Dit gaat gepaard met de persoonlijke ervaring van de heer Dasselaar en geeft het boekje daarom een persoonlijke tintje. Zo nu en dan staat er een leuke cartoon bij de tekst, die goed gekozen zijn.

De opbouw van de hoofdstukken ben ik minder over te spreken, ronduit rommelig. Er zal vast wel voor een bepaalde structuur gekozen zijn, mij ontgaat die echter. Zo wordt het hoofdstuk ‘bezichtigen en onderhandelen’ pas na het hoofdstuk ‘verhuizen’ genoemd. Ook binnen de hoofdstukken zelf wordt er wel eens van de hak-op-de-tak gesprongen. Wanneer u een ‘zappende’ lezer bent zult u alleen die hoofdstukken lezen die voor u van belang zijn en maakt de volgorde niet veel uit.

De tijdsgeest is uitermate van vandaag. Dat houdt wel in dat de levensduur van het boekje wat beperkt is geworden. Hier was het mogelijk beter geweest om de begrippen, definities en zeker de voorbeelden wat ruimer te nemen. Aan de essentie van de inhoud zou dat geen afbreuk doen, maar het zal over een jaar ofzo zeker makkelijker lezen zijn. Mogelijk dat bij een herziene uitgave dit geactualiseerd zal worden.

Dekt dit boekje de lading? Grotendeels zeg ik dan. Dat valt ook te verwachten, in 160 pagina’s valt nooit alles te behandelen wanneer het gaat over kopen, verkopen en onderhoud van uw eigen woning. Het is absoluut wel aan te raden om het te lezen wanneer u van plan bent om als starter een woning te gaan kopen. Alle basisbegrippen en valkuilen worden behandeld. Het is een leidraad. Die onderwerpen die voor u zeker van toepassing zijn kunt u door het lezen van ‘Eigen Woning’ zeker ontdekken. U kunt dan altijd dieper gaan graven naar meer informatie daaromtrent.

Kortom – de moeite van het lezen waard, goede en duidelijke uitleg, maar een beetje chaotisch qua opbouw.
Bestel het boek ‘Eigen Woning’ – over kopen, verkopen en onderhoud.
Wilt u eerst het boekje inzien, dat kan hier.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+