Selecteer een pagina

Speed-Dating

“Makelaar, ik heb een woning gezien die mij wel wat lijkt. Kan ik hem NU zien?”

Deze vraag komt, nu het aanbod nog steeds oploopt, steeds vaker voor. En hoewel we blij zijn met iedere bezichtiging komt deze vraag natuurlijk net op een ongelegen moment.

De kans dat een koper dan onverrichter zake en teleurgesteld naar huis gaat willen we als actief makelaar zien te voorkomen. Via Woonaccent kenden we al het fenomeen “Speeddaten”, maar dat was eigenlijk anders: Kijkers kunnen dan op een vooraf bepaald tijdstip, zonder afspraak en zonder makelaar een woning bekijken. Bijvoorbeeld elke donderdagavond van 19.30 tot 21.30, waarbij de eigenaar meeloopt.

Op zich prima, maar dat loste ons vraagstuk voor leegstaande corporatiewoningen niet op. Het spontane was er af.

Een kijker die nu bij ons op kantoor komt en een leegstaande woning wil bekijken, kan tegen overlegging van zijn legitimatie de sleutels mee krijgen. Hij kan op zijn gemak met medeneming van zijn “specialisten” de woning bekijken. Wanneer hij de sleutels weer inlevert krijgt hij zijn legitimatie weer terug.

Wanneer men op deze wijze gaat Speeddaten met een nog bewoonde woning, dan kunnen de “specialisten” wel eens van een dermate slag zijn dat het vanzelf een leegstaande woning wordt. Dus dat doen we maar niet.

Is de kijker vervolgens geïnteresseerd, dan gaat de makelaar samen met hem nogmaals de woning bekijken. De kijker wordt dan bijvoorbeeld gewezen op erfdienstbaarheden, bijzondere bepalingen enz.

We doen dit nu al een tijdje en het bevalt goed. De druk is bij de kijker weg, hij kan rustig kijken en de makelaar hoeft geen nee meer te verkopen.

Het gevaar is dat je als makelaar de woning verkoopt zonder er zelf met de koper te zijn geweest. Lijkt gemakkelijk en geeft tijdwinst. Als er achteraf toch problemen zijn dan kan je tijdwinst al snel tijdverlies worden! Het is dus verstandig om altijd een “reguliere” bezichtiging er achteraan te plannen mocht er interesse zijn.

Hoef je dus als makelaar nu nooit geen nee meer te verkopen? Natuurlijk wel. Als bijvoorbeeld twee kijkers tegelijkertijd willen speeddaten. Maar dat luxe probleem willen we graag dagelijks meemaken. Meer info over deze specifieke actie? Bekijk de actiepagina Speeddaten met Woonconcept woningen.

 

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Jan Weide (toon alles)

Google+