Selecteer een pagina

Eerder schreef gastblogger Arthur Vahlenkamp al een blog over fotografie in de makelaardij. Dit keer een column over zijn acquisitie ervaring.

“Misschien is er wel iets mis met uw presentatie!” zegt een makelaar kattig tegen mij. Gelukkig staat er een stevige balie tussen ons in. Enige momenten geleden stapte ik spontaan binnen in haar makelaarskantoor. Ik was toevallig in de buurt met mijn presentatieboek, kaartjes en dacht, waarom niet een spontane actie in plaats van bellen, en bidden voor een afspraak.

Nou houd niet iedereen van spontane acties heb ik ondervonden. Het geeft mensen namelijk geen excuus om je rücksichtslos te weigeren om je niet te spreken. Niet dat ik binnen kom stormen en mezelf op de balie werp van de dienstdoende receptioniste, nee, ‘gewoon’ keurig in pak met gepoetste schoenen en een beleefde glimlach.

Ik besluit haar kattige confrontatie te counteren met een charme-offensief en zet een poeslieve blik op. “Hoe bedoelt u dat?” is mijn wedervraag. Er staan in uw presentatie geen realistische woningen! Klinkt het iets minder bits en bijna verontschuldigend. Ik zie hier geen donkerbruin-lederen-met-eikenhout bankstellen! Oh, en waar vind ik de schrootjes en de groen of blauwe badkuipen?

Deze repliek had ik niet verwacht, en we zijn allebei even stil. Deze makelaar heeft eigenlijk wel een punt vind ik, maar ik verkoop mijzelf en mijn produkt beter met een standaard doorsnee woning, dan met een villa of een krot. Ik zoek en fotografeer de waarheid van het gemiddelde, en wil daarmee hoge kwaliteit leveren aan mijn klanten.

Een ‘gedateerde’ woning moet, en kán ook op smaakvolle manier gefotografeerd worden, misschien juíst wel! Er is nooit een excuus om een woning slecht te presenteren want dan geef je de strijd op voorhand al op. En zo’n jaren 50-woning waar de eerste eigenaar uit vertrekt is geen kattepis, maar het moet wel goed, duidelijk en met aandacht gefotografeerd worden om zo de potentie van het pand te tonen.

Ik verlaat het kantoor na een goed en eerlijk gesprek te hebben gehad, “Voorlopig nog geen fotografie nodig” luid het eindoordeel stellig. Maar wie weet in de toekomst. Soms moet je toch ‘de kat de bel aanbinden’ om je doel te bereiken.

 

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+