Selecteer een pagina

Oost West - Thuis bestHet is ver weg, dat Oosten! Al jaren, nee decennia lang hoor ik hetzelfde in Nederland. Mensen vanuit het Noorden, Oosten of Zuiden van het land klagen over de afstand en vooral de reistijd naar het Westen. De Randstad.

Het is een gegeven dat de meeste grote en kleine zakelijke evenementen in het Westen plaats vinden. En die westerlingen hebben er nogal erg veel moeite mee om naar het Oosten te reizen. Alles achter, boven of onder Amersfoort is al onacceptabel.

Feit: De afstand van Oost naar West is hetzelfde als van West naar Oost

Op zich wel logisch dat de meeste activiteiten dan toch in de Randstad plaats vinden. Daar wonen immers de meeste mensen. Wanneer je dan een evenement organiseert en 50% komt uit de Randstad, 15% uit het Noorden, Oosten en 20% uit het Zuiden, tja, dan toch maar weer ‘centraal’.  Utrecht en Nieuwegein zijn behoorlijk populair. Den Haag en Amsterdam tel ik al niet mee als ‘centraal gelegen’.

Ook in de makelaardij vinden de meeste evenementen en trainingen ‘centraal’ plaats. VBO Congres in Nieuwegein, NVM Congres te Haarlemmermeer en het laatste NSM in Biddinghuizen. Trainingen vaak te Nieuwegein met her en der een uitzondering in het land zoals Arnhem, Zwolle of Rotterdam.

De wens van de gedachte is vervolgens dat een evenement in Apeldoorn toch een welkome verademing moet zijn. Dichter bij huis voor noorder-, ooster- en zuiderlingen. Minder file, minder reistijd. Euforie alom!

Gezien het aantal inschrijvingen voor de Puntenslijper Sessie valt die theorie in duigen. Echt geïnteresseerden komen van ver, of melden zich af vanwege de afstand. Waar blijven die niet-westerlingen? Waarom wordt deze kans niet gegrepen?

Je hebt nog een paar dagen de tijd om je in te schrijven voor de Puntenslijper Sessie – doe het nu voordat je weer een kans misloopt!

Kan het zo zijn dat het stigma over de niet-westerlingen dan toch klopt…? “Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens” Ook niet in Apeldoorn. Nou ja, misschien de volgende keer dan toch maar iets in de Randstad organiseren?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+