Selecteer een pagina

Lefballen, omdat je het lef maar moet hebben om een pand van 1,5 miljoen op funda te gooien met je eigen gemaakte prut foto’s.

Ja, kwaliteit staat voorop, de klant centraal en je krijgt de beste presentatie! Echt waar?

Kosten en courtage

Geen idee hoe het zit met de courtage in dit segment maar blijkbaar zijn die 300 euro’s te veel om werkelijk waar te maken wat je loopt te roepen op je website en in je brochures. De basis waarop je klant je in vertrouwen nam.

Zijn marges dan toch belangrijker dan de klant? Klanten die niet zeuren zijn echt niet altijd tevreden klanten…

Als je een echte lefbal bent vraag je er naar. “Zeg klant, hoe tevreden bent u nu echt over mij?” Het antwoord zou je kunnen verrassen.

Maar goed, je doet het al jaren zo, klanten liepen niet weg (kon ook niet zonder dat het ze geld kostte) dus waarom zou je veranderen?

Historie

De klant had je al in de pocket en dat huis, ach dat wordt vanzelf wel verpatst.
En dat laatste klopt eigenlijk ook wel, maar dan wel 8 jaar geleden! Toen zat de markt anders in elkaar en het kon niet op.

Huizen vlogen als warme broodjes over de toonbank en sommige makelaars gingen zelfs denken dat dit kwam omdat ze met koffie en een luxe koek diegene waren die het verschil maakte op de markt. Verkocht door makelaar ‘huppeldepup’ schreeuwde het verkoopbord.

Feitelijk was je enkel op de juiste plek op het juiste moment, daar kwam geen kwaliteit bij kijken, behalve wat tijd om dat bord de grond in te slaan.

Als een onbewuste Dino gingen je strijken met de eer van de marktwerking. Maar toen, als een trage donderslag bij heldere hemel, was daar het internet.

Tegenwoordige tijd

“Interwie?” riep je als een Dino. “Ik heb een fax, een prachtig kantoor en heel luxe briefpapier. Ik doe het echt heel goed, kijk maar eens naar mijn verworven rijkdommen vanuit het verleden. Vertrouw me maar, ik heb echt het beste met je voor. Ik ben echt goed bezig!”

Maar helaas voor de Dino Makelaar zijn klanten mondiger geworden, hebben andere behoeften en betere manieren om dat ene huis te vinden dat bij ze past.

En de waarheid is dat het ze geen zak interesseert wie de makelaar is en in wat voor auto hij rijdt. Als hij maar transparant en waarlijk is. En daar zit de crux, het waarlijke.

Waarlijk is als congruent en oprecht zijn, de zang en dans moeten dus in overeenstemming zijn.

Voelt de klant onraad dan heb je al een probleem. Want misschien ‘verhandel’ je uiteindelijk zijn huis wel, maar of de klant jou ook zal aanraden bij een ander is nog maar de vraag.

Spiegeltje aan de wandSpiegeltje spiegeltje…

Zou je jezelf eigenlijk nemen als makelaar? En nu niet meteen “Ja” roepen want liegen is niet netjes.

Je presentatie en daden moeten in overeenstemming zijn met dat wat je aanprijst om incongruentie te voorkomen.
Niks geen 2de koffie gratis, luxe koek, dikke auto, scheurkalender of een fout C&A pak, maar makelaar – ben je transparant, oprecht en waarlijk? Kan ik je echt vertrouwen? Doe je ook echt wat je zegt!? Want ook voor jou, 10 anderen.

Dinosaurussen

De echte Dino’s denken dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen, het is de crisis, of anders zijn het de banken of die klanten die het maar niet willen snappen.

Wij gaan al jaren goed zo, wij weten hoe het werkt! Aan ons ligt het niet, maar die klanten… zucht… het zijn net mensen.

Veel makelaars zitten nog in de fase van de fax, zoals de Dino’s in hun tijd. Heeft er iemand nog een Dino gezien de laatste tijd?

Aanpassen

De makelaardij moet veranderen willen ze kunnen overleven. Macht, ego en verworven rechten zijn echt passé. Iedere dronken aardbei kan zijn makelaars papiertjes halen maar er is echt een verschil tussen makelaar ‘doen’ of een makelaar ‘zijn’. Klanten voelen dat haarfijn aan!

Luie straatmuzikantDe klant heeft nu de ‘macht’, dus luister naar de wensen en behoefte van je klanten.
Handel en investeer daarna, en ervaar hoe je ook op een andere manier rijkdom kunt ervaren.

Hop hop, aan de gang stelletje luie straatmuzikanten !

The following two tabs change content below.
Fotografisch ondernemer die graag buiten de kaders denkt en spreekt. De laatste 7 jaar vooral actief als meerwaarde in de makelaardij.

Laatste berichten van Joep Oomen (toon alles)

Google+