Selecteer een pagina

gratis-makelaar-bestaat-niet

Dit gastblog is ingezonden door een makelaar die graag anoniem wil blijven.

Als ondernemer kom je vaak reclame of marketing trucs tegen waarvan je je afvraagt of het wel kan, klopt of waar is. In de meeste gevallen geldt; als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar! Velen zullen dit herkennen en erkennen.

Voor niks gaat de zon op…. Dat is verre van revolutionair, dat is dagelijkse praktijk, elke dag weer. Maar dat is dan ook alleen met die zon zo. Verder is gratis iets dat we graag horen maar zelden krijgen.

Dat een blad als Vastgoed zich leent voor een belachelijke actie van de “gratis makelaar” is eigenlijk nog het ergst van alles. Waar laat je je naam en faam voor spannen? Een mank karretje denk ik.

De gratis makelaar is een van de meest belachelijke stunts die ik de laatste jaren voor bij het zien komen. Het is helemaal niet gratis, de kosten worden simpelweg verlegd van verkoper naar koper, revolutionair is al helemaal niet, niet in Nederland en ook niet in andere landen. Ofwel de koopsom voor verkoper wordt lager, ofwel de koopsom voor koper wordt hoger……

Gratis bestaat niet - ook niet voor een makelaar. Klik om te Tweeten

Dit soort concepten bestaan al jaren en zijn ook al jaren onderdeel van de mix aan mogelijkheden die je hebt als verkoper/koper van een woning. Trieste constatering is dat er qua presentatie en media helemaal niks anders is dan bij de meeste makelaars. Revolutionair is echt de grootst mogelijke overdrijving die gemaakt kan worden.

Het is uiteindelijk gewoon weer een marketing trucje, die op slechts 1 manier succesvol kan zijn; massa. Om massa te bereiken is in Nederland minimaal een landelijke dekking vereist, ergo marketing via (goedkope) social media!

Tuurlijk probeert iedereen een boterham te verdienen, en liefst een belegde. Maar wel jammer dat het met een vorm van list en bedrog moet…
Jammer dat deze jongens hun energie en creativiteit niet anders inzetten. Snel een hoop geld verdienen klinkt leuk maar is nagenoeg hetzelfde als gratis: ’t bestaat niet!

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+