Selecteer een pagina

Een vraag die menig Nederlander zich regelmatig stelt. Want hoe stabiel is die woningmarkt nou eigenlijk?

Vraag het aan twee economen die bij de Rabobank werken en er wordt beweerd dat de woningmarkt uitermate stabiel is. De prijsontwikkelingen zijn redelijk ‘normaal’ te noemen, de rente nog altijd laag en Nederlanders zijn trouwe betalers. Geen vuiltje aan de lucht dus! Nou ja, volgens hun (reclame)artikel dan. Want dat moet toch wel de conclusie zijn van het verhaal. Het klinkt aannemelijk, wordt leuk onderbouwd, maar blijft erg subjectief en praat precies in het straatje van de bancaire wereld in heel Nederland.
Ik beveel dan ook van harte aan om de reacties op dat artikel te lezen.

Misschien is alles op dit moment nog wel stabiel, maar blijft dat ook zo? In Engeland hebben ze in de jaren ’90 aandacht besteed aan het aanpassen van de woningmarkt, omdat er anders hele grote problemen zouden ontstaan. Ze hebben ‘de markt’ dankzij die tijdige aanpassingen redelijk weten te behoeden voor erger. Dat zou in Nederland eigenlijk ook moeten gebeuren, aldus Hugo Priemus, hoogleraar Besluitvorming grote infrastructuurprojecten en emeritus hoogleraar volkshuisvesting, in dit video fragment.

 

Weet jij nog wat je moet je geloven? Ik vind het verhaal van de heer Priemus in ieder geval geloofwaardiger, al was het alleen al omdat die andere twee economen betaald worden door een hypotheeknemer. Wat vind jij?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+