Selecteer een pagina

De funda app - bij gebrek aan screenshot van de nieuwe mobiele siteNieuw is het niet, de mobiele website van funda. Wel vernieuwd.
Sinds vandaag is de volledig herziene en nieuw gebouwde mobiele website van funda live.

Geen onderscheid

Het knappe aan deze nieuwe versie zit hem in de techniek. Een mobiele website moet het namelijk altijd doen, ongeacht het apparaat wat de gebruiker in z’n handen heeft. De moeilijkheid zit hem in de verschillende platforms die er zijn, zoals AppleOS, Android, Blackberry en nog een paar platforms. Hoe maak je een site die op al die verschillende apparaten en met verschillende formaten toch goed werkt? Dat is het knappe aan wat funda heeft gerealiseerd.

Locatie

Bij het verkopen van een huis gaat het altijd om locatie, locatie, locatie! Dat geldt ook voor funda op de mobiel. Immers, dat apparaat weet waar jij bent! Je hoeft als gebruiker niet meer in te voeren waar je wilt zoeken, de mobiele site kijkt even waar je bent en gaat er vanuit dat je in een aan te geven straal vanaf je locatie wilt zoeken.

De meeste mensen verhuizen binnen een straal van 15 kilometer. Dus zullen ze daar ook wel naar een huis willen zoeken, zo dacht funda. Wanneer je juist ergens anders bent, op locatie zeg maar, dan kan je net zo makkelijk zoeken vanaf waar je bent. Enige extra factor die je mee kan geven is de minimum en maximum prijs. Wel zo verstandig lijkt me.

Ervaring

In de laatste weken dat er aan gesleuteld werd heeft Thijs Vieleers (Director of Business and Product Development) mij een demo gegeven van de versie op dat moment. Op een aaifoon. De conclusie is voor mij simpel, want dat is de mobiele website ook. Eenvoudig, praktisch en snel. Overigens moet je de mobiele website niet gaan verwarren met de funda app die er ook is.

Er was wel een functionaliteit die ik miste. Wanneer je een leuk huis ziet en in detail bekijkt is er niet de mogelijkheid om je er direct naar toe te laten navigeren. Al die smartphones hebben tegenwoordig GPS en navigatie ingebakken zitten. Ik twijfel er niet aan dat deze functionaliteit zeker nog toegevoegd gaat worden.

Screenshots

Klik voor grote versie klik voor grote versie klik voor grote versie

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+