Selecteer een pagina

Google Real EstateGoogle Real Estate is eigenlijk een aanvulling op Google Maps. Sinds juli 2009 is het mogelijk om via een extra zoekoptie te zoeken naar huizen op Google Maps, als experiment gestart in Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Groot Brittannië en Japan. Niet in Nederland dus.

De hele wereld zat er op te wachten, bij ons zou dit de concurrent voor funda worden. Maar nu dus niet.

De stekker er uit

Gisteren maakte Google via hun eigen blog bekend dat ze vanaf 10 februari er mee stoppen. Er wordt te weinig gebruik van gemaakt en er zijn te veel goede andere zoekmogelijkheden naar huizen op woningwebsites. Ook het onderhouden van de API, de interface voor het aanleveren van huizen aan de Google database bracht meer problemen en vergde meer onderhoud dan voorzien.
Google zelf zegt daarover: “Yet we recognize that there might be better, more effective ways to help people find local real estate information than the current feature makes possible. We’ll continue to explore this area…”

Het verbaast mij wel, moet ik eerlijk zeggen. Tegelijkertijd is dit een compliment naar de grote woningwebsites in de proeflanden. Die zijn de uitdaging met Google aangegaan door een dusdanig zoekgemak aan consumenten aan te bieden, dat Google Real Estate niet genoeg van de grond is gekomen. Dat is toch knap werk, tegen zo’n internetreus.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+