Selecteer een pagina

Snelheid van websites wordt steeds belangrijker. Google gebruikt het sinds een jaar ook al als een van de vele factoren die meetellen bij het bepalen van de ranking. We weten allemaal dat funda de grootste huizensite is. Zijn ze ook de snelste?

Snelheid

In een samenleving die steeds sneller wordt, met nieuws wat realtime moet zijn want anders is het alweer oud (of achterhaald), met kranten die al jaren abonnees verliezen en meer en meer mensen gebruik maken van smartphones om maar altijd alles te kunnen weten is het essentieel dat je website snel is.
Binnen 3 seconden geen pagina? Weg is je bezoeker. Let op, die 3 seconden is erg ruim genomen! Binnen milliseconden besluiten je bezoekers of ze blijven wachten of naar de concurrent surfen.

Huizensites

Hier zie je de snelheid op een schaal van 0-100 van de top 20 huizensites van Nederland, gebaseerd op het overzicht van woonnieuws.nl

overzicht van de snelste huizensites in Nederland

In het groen staat de Top 3 van Nederland, het oranje is voor de nummer 4 en 5.

Je eigen website

Natuurlijk wil je nu graag weten hoe snel je eigen website is, in vergelijking tot het bovenstaande lijstje. Gelukkig kan je dat erg eenvoudig achterhalen dankzij deze gratis snelheidstest van Google. Dat is dezelfde die voor dit overzicht is gebruikt, zodat je de performance van je eigen site kan afzetten tegen de top 20 van Nederland. Laat in een reactie even weten hoe jouw site scoort!

Het mooie van deze tool is dat het je ook adviezen geeft (technisch van aard) over het verbeteren van de snelheid.
Veel succes!

Overigens, met een score van 81 zou dit blog boven jaap en funda staan…

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+