Selecteer een pagina

Nog even en het kan in Nederland ook, +1. Een exacte datum is er helaas nog niet. We kennen intussen allemaal de ‘like‘ knop van Facebook. Maar google heeft niet stil gezeten terwijl Facebook Likes een steeds grotere impact begonnen te krijgen.

+1

De oplossing van Google heet +1. We hebben het laatste jaar redelijk wat nieuwe dingen van die grote Google-reus zien falen. Bij +1 verwacht ik dat dit groot gaat worden. Waarom? Om de eenvoudige reden dat een +1 van invloed is op je zoekresultaten binnen google.

In deze video wordt er kort en krachtig uitgelegd wat +1 is en hoe het werkt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OAyUNI3_V2c[/youtube]

Hoe werkt het

In het filmpje komt het meeste al naar voren. Voor +1 zijn zowel een Google-profiel als een Google-account noodzakelijk. Alleen door in te loggen kun je zien wat vrienden aanraden. Facebook ontbreekt, omdat de netwerksite de contactgegevens niet voor Google openbaar maakt. De +1-knop komt naast de naam van een webpagina in de lijst met zoekresultaten te staan en naast advertenties. Als een van je contacten een website heeft aangeraden, dan komt dit onder het betreffende zoekresultaat te staan zodat jij weet dat iemand uit jouw netwerk die site goed of belangrijk vindt.

Geduld

Google begint nu met het uitrollen ervan op google.com en in Engelstalige gebieden. Wanneer Nederland aan de beurt is weten we nog niet. Ik zal het zeker gaan gebruiken. Als het jou ook wat lijkt, begin dan met het aanmaken van een google-profiel, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Lees het blog van Google over +1

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+