Selecteer een pagina

Misschien was het beter geweest om te vragen hoe slecht. Natuurlijk weet jij wel wat voor hypotheek je hebt. Maar vraag het eens aan je kennissen tijdens een verjaardag of ander sociaal evenement?

Eeeeeh

Dat zal het meest gegeven antwoord zijn. Samen met ‘een woekerpolis’ en de vanzelfsprekende ‘dat weet ik eigenlijk niet’. Een hypotheekadviseur zal daar niet van opkijken.

Column

Vandaag kwam ik een leuke column van Luuk Koelman tegen die hier over ging. Omdat het bij METRO gepubliceerd is, mag ik het niet volledig overnemen, helaas. Toch staat hier alvast het eerste stukje en ik nodig je uit om de rest ook te gaan lezen. Het is de moeite waard.

Deze week zag ik meermalen het H-woord voorbij komen. Het voerde me terug in de tijd. Vijf jaar geleden zat ik samen met mijn vriendin bij een hypotheekadviseur. Hij heette Richard en zetelde in een klein kamertje, temidden van een heleboel andere kamertjes waarin weer andere Richards zaten.

Drie lange ochtenden waren mijn vriendin en ik bij hem te gast. Dat viel niet mee, want Richard liet niets on­besproken. Daar rolde de eerste offerte al uit de printer. ‘Financieringsbehoefte’ stond er in grote letters boven. Terwijl Richard diverse getallen aanwees (“dit is het open doelkapitaal, waarbij in de saldo-opgave een onderscheid wordt gemaakt tussen waarde-ontwikkeling enerzijds en de termijnen tijdens de looptijd anderzijds”), zag ik vanuit een ooghoek mijn vriendin al in een diepe trance verdwijnen. Lees verder op de site van METRO

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+