Selecteer een pagina
funda

Funda op Layar: vind uw droomwoning

In de blog ‘GPS voor woningwebsites’ schetst Han het door-de-bomen-het-bos-niet-meer-zien-gevoel in de digitale wereld van onze woningen. En terecht natuurlijk… want het is ook een chaos met al die losse initiatieven, platforms en portalen. Maarrr, er is ook vooruitgang en daarmee hoop. Dames en heren let op, de verlossing is onder ons. Uw GPS voor websites heet: Layar.

Augmented reality
Ik kon vandaag bij Layar Next Event zijn en hoorde uit de eerste hand de nieuwe ontwikkelingen rondom Layar. Indrukwekkend! En vanaf vandaag is het ook officieel nieuws bij de NOS. Nederland maakt kennis met de (nabije) toekomst. Layar is de eerste toepassing van augmented reality in Nederland. ‘Augmented?’ hoor ik u denken.

Het systeem is eigenlijk simpel. Koppel de GPS en internet-verbinding aan een kompas en een camera, en laat ze met elkaar interacteren. Kompas verteld waar je heenkijkt en de GPS verteld waar je bent. De camera geeft beeld voor de interface en het internet verbindt het geheel. Zo krijg je een filter over je het camerabeeld met daarop informatie van bijvoorbeeld Funda.

Bijzonder is de gedachte dat het idee 17 jaar geleden is bedacht (!) ..voor alle duidelijkheid: toen Microsoft haar technische hoogstandje ‘Windows 3.1’ op de markt bracht.

Bekijk Aarde 2.0 met uw telefoon
Maar goed, een ongelooflijke verrijking voor het leven dus. Noem het een revolutie: Aarde 2.0.  Altijd alle beschikbare informatie over uw omgeving in hun broekzak. Exit: gidsen in de tourbus. Bij vragen als “waar kan ik pinnen?” of “wat zou dat huis  kosten?”, krijgt u het antwoord van de telefoon. Da’s nog eens een hotline. Zou in ieder geval handig zijn bij Weekend Miljonairs. “Hulplijn?”, “Ja, doet u maar de telefoon…” 😉

GPS voor woningen
In deze eerste versie krijgt u van Funda de database aangeleverd. Zie hier: de GPS voor woningen, maar nog wel wat beperkt. In de tweede versie wordt daar Google Maps aan toegevoegd. En, belangerijker nog… u kunt nu ook zelf een layer (filter) aanmaken. Het systeem is zo eenvoudig dat een gemiddelde webdeveloper eruit moet komen. Dat blijkt ook uit het aantal beschikbare zelfgemaakte filters: 87.  En dat 2 maanden (!) na de lancering.

Regeren is vooruitzien
De toekomst ziet er spannend uit. Het overgrote deel telefoons is nog niet uitgerust met de juiste onderdelen. De compasfunctie mist hoofdzakelijk. Een op het oog nutteloos ding, behalve als je van lange boswandelingen houdt. Maar voor Augmented Reality wel een randvoorwaarde. Geef het nog 2 jaar en iedereen is aan zijn volgende mobieltje (met compas) toe. En dan zijn we mainstream. Dus nu investeren zorgt voor een betere marktpositie wanneer het gewone publiek het fenomeen omarmt. Regeren is vooruitzien.

The following two tabs change content below.
Bouwjaar: 1981. Wordt waargenomen in Amsterdam en omschreven als passievol, ruimdenkend en creatief. Een idealist met humor. Werkt als consultant online en crossmedia voor De Wijde Blik Communicatieadvies. Doet daar dingen in de RO: online brandmanagement, PR2.0, webcare, e-participatie en natuurlijk van alles met 'social media'. Af en toe leert hij via workshops of blogposts anderen zijn trucs. Vind ie leuk om te doen, mensen helpen. Klimt daarnaast graag in de pen. Soms spontaan, meestal betaald, maar altijd hobby. Krijg je geen genoeg van zijn teksten? Volg dan zijn spoor op Twitter... #hijbijtniet

Laatste berichten van Michiel Daalmans (toon alles)

Google+