Selecteer een pagina

nieuwIs het jou al opgevallen? Het kan je eigenlijk niet ontgaan zijn: jaap.nl is radicaal anders.
Om direct met de deur in huis te vallen – het is een serieuze verbetering!

Waarom is funda zo populair – en wat was de grootste makke van jaap voor 1 oktober? Je mag maar 1 woord als antwoord geven…

Gebruiksgemak

Ja echt, funda is gewoon makkelijk om te gebruiken. Voorheen was jaap dat niet. De site kwam onrustig over, veel verwarring, overal stond wel iets.

Dat is veranderd. Jaap heeft goed geluisterd naar de bezwaren en is met een totaal nieuwe site op de proppen gekomen. Drastische maatregelen. Daar waar de meeste websites subtiel aldoor een klein beetje veranderen aan de site heeft jaap het anders aangepakt.

jaap-versus-zillowWat vooral opvalt is de nieuwe homepage. Het heeft maar 1 doel: de huizenzoeker zo snel mogelijk naar een resultatenlijst van woningen te gidsen. Daar eenmaal aangekomen kan je filteren om de keuze wat verder te beperken.

Iets wat we eerder al zagen bij de grote internationale organisaties (RE/MAXERABetter Homes & Garden Real EstateTruliaZillow) komt nu ook naar Nederland.

Wat ik ook erg waardeer zijn de grotere foto’s – waarbij er in de resultatenlijst van een zoekopdracht drie foto’s getoond worden ipv één (tenzij het om een gespiderde woning gaat).

Kritisch

Toch is niet alles honkidori. Er zijn een paar schoonheidsfoutjes. Dingetjes waarvan ik verwacht dat jaap ze nog wel gaat aanpassen.

Op de homepage staat een groot zoekveld. Je wordt gevraagd waar je naar wilt zoeken (plaats, postcode, straat). Zodra je dan in dat veld klikt om iets in te vullen, blijft de aanwezige tekst staan… Je dient die zelf eerst te verwijderen. Onhandig, dat zou niet nodig hoeven te zijn.

Jaap geeft op de zoekresultaten pagina mogelijkheden om te filteren. Handig en praktisch. Maar wat nu als ik een filter wil uitzetten? Probeer het maar eventjes zelf.
Het kan wel – kwam ik na wat tijd achter. Als je het weet geen probleem, alleen vind ik het wat onlogisch.
filteren-op-jaapHeb je het al zelf gevonden? Anders help ik je even. Kijk maar bovenin de header, direct onder jaap.nl. Daar kan je op de X klikken en het filter staat weer uit.

Verder heb je bolletjes en vierkantjes als je filtert. Dat kan voor verwarring zorgen. Er zit wel een logica in hoor. Bolletjes kan je maar eentje van kiezen en vierkantjes meerdere. Maar waarom er dan voor gekozen is om de wijken/buurten in een plaats van bolletjes te voorzien? Menig koper zoekt in een aantal verschillende wijken/buurten.

Een  leuke feature is het sorteren van je resultaten op prijs gewijzigd – van nieuw naar oud. Ik mis dan wel de oude prijs. Die staat er niet bij. Zou je als koper toch verwachten. Laat rustig die prijswijziging zien jaap, dan weet de koper beter in te schatten of een bezichtiging (nu wel) de moeite waard is.

plan-een-bezichtigingEen pluspunt is de opvallende knop ‘plan een bezichtiging’. Potentiële kopers kunnen erg eenvoudig contact opnemen met de verkoper, de makelaar. Deze knop is vooral interessant voor makelaars, want ik verwacht dat die meer conversie (dus bezichtigingen) oplevert dan een ‘neem contact op’ knop.

Al met al is dit een uitstekende stap voorwaarts voor jaap, en de woningzoekende consument. En wat goed is voor de huizenzoeker moet zeker goed zijn voor de makelaar!

Vertel eens eerlijk – wat vind jij van de nieuwe site van jaap.nl?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+