Selecteer een pagina

Dit keer een andere insteek dan je misschien van me gewend bent, maar lees even verder en doe er je voordeel mee.

Als lezer van de site De Kritische Pen neem je je vak als makelaar serieus. Dat weet jij, maar weten je klanten dat ook ?

Een tijd terug kreeg ik een bericht over een proefschrift over de “relatie tussen vraagprijs en verkoopsnelheid”. De kop boven het bericht was nog iets spraakmakender want die luidde: “Verlaging vraagprijs heeft grote impact op woningmarkt.”

 

In het proefschrift staat beschreven hoe onderzoek over ettelijke decenia duidelijk heeft gemaakt dat een prijsverlaging ten gevolge heeft dat een woning sneller verkocht wordt.

Als kritische makelaar denk je nu waarschijnlijk dat dit oud nieuws is of erg logisch en dat je dit zelf ook al wist. Maar waar het omgaat, is dat er nu een wetenschappelijk onderbouwd rapport is dat is gebasseerd op cijfers van heel veel woning verkopen in goede en slechte tijden. En alleen al daarom raad ik je aan om het door te nemen.

Maar waarom dan die vraag in de tweede alinea ? Jij neemt je vak serieus en leest het proefschrift van A tot Z. Maar de buitenwacht weet dat niet. En dus onderscheid jij je niet met je deskundigheid van je concurrent.

Daarom de volgende suggesties die je naar eigen inzicht kunt gebruiken al dan niet in combinatie met elkaar. Achterliggende gedachte is dat het in december gebruikelijk is om aan je klanten en andere relaties geschenken te geven om te laten weten dat je de relatie op prijs stelt. Maar doe eens iets anders dan een standaard flesje wijn of kerstkaart.

Suggestie 1

Vraag aan Erik de Wit (de auteur) of je zijn proefschrift mag laten printen en inbinden door een drukker. Laat de drukker dan ook jouw contact gegevens op het schutblad zetten en geef het boekwerk aan je relaties.

Suggestie 2

Stuur een electronische Kerst-kaart naar je relaties en wijs hen op het proefschrift en voeg dat als bestand er bij. (natuurlijk als Erik de Wit het goed vindt) Schrijf er dan ook bij dat je dat doet omdat je het een interessant document vond en je de kennis die je er uit op hebt gedaan inzet om jouw dienstverlening op het hoogste vlak te houden.

Suggestie 3

Plaats op je website een bericht dat je een interessant proefschrift heb gelezen en neem een link op naar de tekst zelf zodat de bezoekers van je site het kunnen downloaden.

Suggestie 4

Laat via Social Media weten dat je het proefschrift hebt gelezen.

Om het je makkelijk te maken, ga nu naar het proefschrift van Erik de Wit.

The following two tabs change content below.
Ik beheer een website, www.ntrs.nl waarop ik ook o.a. columns plaats die ik voor de Telegraaf schrijf. Daarnaast heb ik meegeholpen bij de oprichting van de site www.vaknotaris.nl. De gedachte erachter is om klanten van de notaris de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze (retour-)provisies te ontvangen en daarmee de kosten van de notaris "terug te verdienen", waardoor de klant de notaris kan kiezen op basis van kwaliteit en niet op basis van de laagste prijs. Ook kun je me volgen op Twitter (ernstloenderslo).
Google+