Selecteer een pagina

Welk type makelaar ben jijDit jaar geen terugblik op 2010 of een lijstje met voorspellingen. Die zijn grotendeels nog van toepassing, mede omdat ‘men’ in 2010 behoorlijk stil is blijven staan.

Nee, dit jaar gaan we het anders aanpakken, met een persoonlijkheidstestje. Je kent ze wel uit de viva, panorama of intermediair. 5 vragen met 3 antwoorden die je snel kan beantwoorden.

Hoe kom je aan je klanten?

 1. Ze kennen mij, ze komen wel naar me toe
 2. Ik zoek actief naar klanten
 3. Via mijn klanten

Welke marketing zet jij in bij de verkoop van een huis

 1. Krantenadvertenties, wat anders?
 2. Flyers, 20 websites en direct mail
 3. Sociale media en doelgroep gerichte informatie

Waarom kiest de klant voor jou?

 1. Ik ben al 15 jaar de beste
 2. Ik ben altijd de goedkoopste
 3. Ik heb tevreden klanten

Wat gebeurt er als ‘de crisis’ voorbij is?

 1. Dan ga ik gewoon verder als altijd
 2. Dan zijn er weer meer klanten voor mij
 3. Over welke crisis hebben we het?

Hoeveel geld staat er op je rekening?

 1. Ik kan nog een jaartje vooruit
 2. Het is kiele-kiele
 3. De reserves worden langzaam weer aangevuld

Uitslag

Kijk welk antwoord, 1, 2 of 3 jij het meeste hebt gegeven. Hieronder staan de daarbij behorende persoonlijkheidstypen beschreven.

Het meeste keer antwoord 1: De Grijze Muis

Van een muis is bekend dat ze stilzitten bij gevaar. Ze wachten af, om daarna weer rustig hun eigen gangetje te gaan. Ze wantrouwen alles en iedereen om zich heen en zullen niet graag samenwerken. Zodra ze ‘kaas’ ruiken gaan ze er onrustig en onvoorbereid op af. Voor 2011 ziet het er slecht uit voor de Grijze Muis, ondanks hun grote getale wordt het een uitstervend ras in de makelaardij.

Het meeste keer antwoord 2: De Snelle Barracuda

Als een barracuda een prooi ziet, hapt hij toe en laat niet meer los. Hij steekt graag anderen de loef af wat hem door zijn snelheid vaak lukt. Samenwerken doet hij enkel als het geen bedreiging vormt. Het is een vechtersbaasje die bij voorkeur op prijs concurreert. Grote mond, veel kabaal en een spoor van ‘kadavers’ achter zich latend. Zodra de consument dit type makelaar herkent zal hij snel verdreven of aan de haak geslagen worden.

Het meeste keer antwoord 3: De Golden Retriever

Altijd vrolijk en enthousiast en met een grote aantrekkingskracht. Is zeer goed in luisteren en blijft aardig tegen andere honden om hem heen. Hoge aaibaarheidsfactor en wordt ook in de buurt van kinderen aangeraden. Uitermate sociaal en geliefd. Niemand kan om deze makelaar heen zodra je kennis met hem hebt gemaakt. Meestal op aanraden van eerdere ‘baasjes’ die vol lof over hem zijn. In 2011 zal het voor deze makelaar alleen maar makkelijker worden, resultaten uit het verleden bieden wel een garantie voor de toekomst!

Aan deze test kunnen geen rechten worden ontleend. Elke vergelijking tussen makelaars en dieren berust op louter toeval. Dit is een knipoog productie.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+