Selecteer een pagina

Hypotheek oversluiten met NHGEen hypotheek waarbij de rentevastperiode afloopt, dient getoetst worden op het mogelijk verkrijgen van de Nationale Hypotheekgarantie[NHG].

De NHG hypotheekrente is de meest gunstige in de huidige hypothekenmarkt. Het verschil kan oplopen tot 0,7% in vergelijk met normale hypotheekrente.

Voorwaarden oversluiten van de bestaande hypotheek

U kunt uw bestaande hypotheek oversluiten naar de Nationale Hypotheekgarantie als u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo dient u te verbouwen en uw huidige huis moet meer waard zijn dan de huidige hypotheekhoofdsom. Daarnaast dient u met uw inkomen te voldoen aan de gedragscode hypotheekfinanciering.

Voordelen bij het oversluiten van de bestaande hypotheek

Lage hypotheekrente

Veel geldverstrekkers hebben scherpe hypotheekrentes met de NHG. Een oversluiting van de bestaande hypotheek dient te voldoen aan bepaalde regels. De eenmalige kosten dient u terug te verdienen binnen de nieuwe rentevastperiode. De eenmalige kosten bestaan uit de kosten voor de NHG, taxatiekosten, notariskosten en kosten voor advies van de adviseur.

Extra zekerheid

Een ander voordeel van oversluiten naar de Nationale Hypotheekgarantie is, dat u bij een eventuele gedwongen verkoop van uw woning, buiten uw eigen schuld om, u geen restantschuld overhoudt. Een eigenhuizenbezitter kan een mogelijke verbetering meenemen bij de NHG oversluiting.

Verbetering huidige hypotheekvorm: banksparen

Een oversluiting naar een nieuwe geldverstrekker kan ook een verbetering zijn naar een nieuwe hypotheekvorm en of verbetering van de hypotheekvoorwaarden. Op dit moment is banksparen een alternatief voor de dure woekerpolissen waarbij de klanten bij een hypotheekrente van 4,75% voor 10 jaar vast op de spaarrekening een vergoeding krijgen van 4,75%. Bij banksparen dient de klant uiteindelijk met de spaarrekening de hypotheek af te lossen.

Bron: E.Glebbeek

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+