Selecteer een pagina

Onderstaand blog kwam ik tegen bij Woningadviseurs.
Op 9 juni kan het je wel eens veel geld gaan kosten als je een eigen huis hebt en op een partij stemt die de hypotheekrenteaftrek (rigoreus) wil afschaffen.

Weet je al op wie je gaat stemmen bij de verkiezingen op 9 juni? 64% van de kiezers laat hun keuze afhangen van de plannen die de politieke partijen hebben voor de woningmarkt.

Wat is de toekomst van de hypotheekrenteaftrek of de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Vergeet ook de koopsubsidie niet, dat potje wat voor 2010 alweer leeg is.

Uit een onderzoek van De Hypotheker blijkt dat nog lang niet iedereen het eens is over deze heikele punten. Net zoals de verdeeldheid van de consument, fifty-fifty, zo verdeeld zijn ook de politieke partijen.

Dat er iets moet gaan veranderen is duidelijk en 63% van de consumenten is het daar mee eens. Om het verschil even duidelijk te maken, in 1999 was het nog maar 36% van de bevolking die van mening waren dat er ‘iets’ gedaan moest worden met de hypotheekrenteaftrek.

Wat gaat er gebeuren met de huizenprijzen wanneer de hypotheekrente niet meer aftrekbaar van de belasting is? Er zijn verschillende voorspellingen, maar het gros zegt dat er een grote daling in de prijzen komt. Een iets kleiner deel verwacht slechts een kleine daling. Maar dat de prijs van je huis gaat dalen is bijna iedereen het wel over eens.

Let dus goed op wat jouw partij van plan is met de hypotheekrenteaftrek, want het kan je veel geld gaan kosten of juist schelen…

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+