Selecteer een pagina

nhg3Meer dan 1,1 miljoen huiseigenaren hebben een hypotheek met NHG garantie. Een mooi vangnet voor de restschuld bij gedwongen verkoop.

Is dat nog wel zo? Het klinkt in elk geval beter dan het is.
Op 17 maart kwam dat ook duidelijk aan het licht bij een uitzending van Tros Radar. Dit keer gelukkig met veel inhoud en weinig welles-nietes.

Het blijkt duidelijk dat ‘de Nederlander met NHG’ geen idee had van de wijziging van de spelregels. Spelregels die een behoorlijk ander resultaat hebben nu, in verhouding tot het moment in het verleden dat de hypotheek met ‘bescherming’ is afgesloten.

Dat zou toch helemaal niet moeten kunnen! Ook ik heb dus een product afgesloten, afspraken over gemaakt en voor betaald, waarbij nu in een keer de afspraken eenzijdig worden gewijzigd. In mijn nadeel.

Gelukkig hoef ik niet te verkopen en heb er dus geen last van. Alleen het principe op zich, het eenzijdig wijzigen van de afspraken die diepe impact hebben op de financiële situatie van mensen die hun huis nu met restschuld verkopen (of juist dus niet, zoals we in de aflevering hierboven zien), dat is onacceptabel of op zijn minst bizar te noemen.

Hoe zit het met jouw klanten? Gaan die er nog altijd vanuit dat de NHG de restschuld wel oppakt, zodat men onbezorgd koopt? Heb jij verkopers die volledig (financieel) klem zitten vanwege de nieuwe regels van NHG?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+