Selecteer een pagina

fundarun 2009Die vraag stel ik mezelf. In de blogpost van 28 januari van Ed van de Bijl (VastgoedPRO) lees ik dat. Tussen de regels overigens.
VastgoedPRO
doet via een aparte website een oproep aan taxateurs, maar kennelijk loopt dat wat stroefjes.

Klagen

Er wordt flink geklaagd over het taxeren. De vergoeding is te laag, het taxatiegebied te klein, de eisen te hoog, de verwachtingen verkeerd en het duurt allemaal veel te lang. Dan staat er in het blog van Ed toch duidelijk dat er ergens begin volgende week, het kan maar zo 3 februari 14.00 uur zijn, misschien wel eens een afspraak met het NHG is (hint hint hint).

Maar met welke suggesties moet VastgoedPRO dan namens de taxateurs aan tafel schuiven? Mede daarvoor is die nieuwe site uit de grond gestampt. Structureel werken aan een verbetering. Klagen is één, maar werken aan een oplossing is toch echt drie.

Aandacht

In de statistieken zie ik dat De Scherpe Pen elke week beter wordt gelezen (waarvoor dank!). Ik sluit het helemaal niet uit dat er makelaars en taxateurs zijn die nog niet echt hebben stilgestaan bij wat VastgoedPRO aan het doen is, of in ieder geval probeert voor elkaar te krijgen. Vandaar dat ik er nog een keer de aandacht op wil vestigen. Bij deze.
Want ik vermoed inderdaad dat makelaars en taxateurs moeilijk te bewegen zijn. Bewijs mijn ongelijk maar! Maak Ed van de Bijl blij met jouw feedback op www.taxateurspower.nl.

Wel flauw trouwens dat die niet-genoemde-organisatie uit regio Rijswijk zich niet onvoorwaardelijk achter dit initiatief schaart. Doet me toch denken aan een oudere blogpost

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+