Selecteer een pagina

Ik werd onlangs verrast door de aankondiging van Google dat zij voortaan advertenties gaat vergelijken: Comparison Ads, beginnend met hypotheken. Dat trok mijn aandacht. Waarom zou Google advertenties gaan vergelijken en hoe gaan zij daar dan geld mee verdienen? Dat werd mij al snel duidelijk en niet alleen dat, de implicaties van deze dienst hebben grote gevolgen voor een heleboel spelers in de markt: hypotheeksites, hypotheekaanbieders, huizenzoeksites, autosites en eigenlijk alle zoeksites!

De dienst is gelanceerd in de VS en werkt als volgt. Als iemand op hypotheek of (her)financiering zoekt, zet Google ook haar eigen advertentie ertussen, waarin de zoeker uitgenodigd wordt om via Google advertenties te vergelijken:

Google Mortgage Ad


Als je geïnteresseerd bent, kun je op de advertentie klikken en kom je op de volgende pagina, waar de verschillende hypotheekaanbieders met elkaar worden vergeleken:

Google Mortgage Ads


Via deze pagina kun je het zelf testen. Je kunt een aantal parameters invullen, de grootte van de lening, je kredietwaardigheid, je bruto-inkomen en andere opties, Google maakt mooie lijstjes voor je… De schatten.

Op het moment dat je denkt dat je de juiste aanbieders hebt gevonden kun je een aantal acties uitvoeren:

1. Direct contact opnemen via het vermelde telefoonnummer
2. Contact opnemen via het formuliertje

Dit alles gebeurt anoniem, dus als je de aanbieder belt kan hij niet zien wie jij bent, je gegevens worden niet getoond. Het nummer dat je belt is namelijk een Google nummer dat de oproep vervolgens weer doorschakelt naar de aanbieder. Dus zolang jij niet vertelt wie je bent, blijft je privacy gewaarborgd (slechts Google weet wie je bent ;-)). Zo ook met het formuliertje. Alleen de “harde” gegevens gaan naar de aanbieder en al je “eigen” informatie blijft veilig bij Google. Je voelt het al aan…. op het moment dat de telefoon overgaat bij de aanbieder, rinkelt de kassa bij Google. Dat is nog eens verdienen! Wat een slimme zet van Google, zo dwingen zij de adverteerders gestandaardiseerd hun advertenties aan te leveren, zij hebben weer een schat aan real time marketing data van zowel de aanbieders als de leveranciers, posities koop je in als adverteerder, op het moment dat er een reactie is, wordt er extra afgerekend en let wel: een zoeker kan meerdere offertes opvragen wat evenzoveel keren de kassa doet rinkelen. Ik bedoel maar. Wie kan daar nog tegen op?

Dit is een schoolvoorbeeld van het gevleugelde gezegde: Content is King. Als ik kijk naar de huizenmarkt, zijn vooral twee partijen naar mijn mening heel interessant: Funda en NIKI. Zij hebben eigen en actuele content op het gebied van bestaande en nieuwbouw direct vanuit de “originele” aanbieder. Ik ben benieuwd welke andere branches volgen en hoe snel dit in Nederland geïntroduceerd wordt. Dat het gaat werken staat voor mij buiten kijf.

Posted via web from nieuwbouw20’s posterous


The following two tabs change content below.
Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg me via @nieuwbouw20 of @fundament CU:-)
Google+