Selecteer een pagina

Tenminste, niet het volledige concept van Google, maar wel de melding dat Google Real Estate vanaf morgen (1 april) actief wordt in Nederland.

Spacemakers bericht op hun website dat met ingang van 1 april de functie ‘Real Estate‘ van Google actief wordt. Maar er zijn wat redenen om daar toch wat vraagtekens bij te zetten, ondanks de quotes van een Google medewerker uit de USA.

  • ‘Nederland is het eerste land waar de nieuwe beta getest gaat worden’
    Google Real Estate is al operationeel in Australie, Duitsland en Engeland. Als je dan een nieuwe versie gaat lanceren wil je de verbeteringen kunnen vergelijken. Zoiets doe je niet in een nieuwe markt.
  • Juridisch zijn hiervoor in Nederland geen problemen’
    Maar wel in alle andere landen in Europa en de USA. Een marktspecifieke oplossing ga je niet in een beta testen om het  daarna in andere landen te gaan uitrollen. Dan is het eerder andersom, het land met die rare uitzonderingen is als laatste aan de beurt met de implementatie.
  • ‘Bij aanvang zullen er ongeveer 160.000 koopwoningen via de site te vinden zijn’
    Wanneer deze functie wordt geactiveerd, is het direct van toepassing op alle huizen. Google is niet in staat om hun tool alleen ‘aan’ te zetten voor een geselecteerd aantal huizen.
  • Wanneer Google hun nieuwe dienst gaat lanceren zullen ze dat absoluut gaan aankondigen. Het feit dat de enige bron van de berichtgeving hierover Spacemakers is, ga ik er toch vanuit dat het hier om een 1 april grap van Spacemakers gaat.

Wat denken jullie? Probeert Spacemakers ons in de maling te nemen of krijgt funda vanaf morgen echte concurrentie?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+