Selecteer een pagina

Ken je Ted? (Ideas worth spreading)? Ik keek vandaag een video waarin Chris Anderson één van de initiatiefnemers van TED een fantastisch idee lanceerde.

Zijn gedachte is dat door de komst van webvideo het innovatie tempo versneld. Hij illustreert zijn hypothese aan de hand van dans-moves maar ook wetenschappelijk onderzoek. Neem 18 minuten de tijd om de video te bekijken; How web video powers global innovation. Vooral de grafiek met de groei van de hoeveelheid video content vond ik een eye-opener.

Ik kan het, beroepsdeformatie zullen we maar zeggen, nooit laten om dit soort ideeën door te vertalen naar de makelaardij. Ik ga er vanuit dat jij net als ik heel regelmatig webvideo’s kijkt, of het nu instructie-, nieuws- of entertainment video’s zijn. Woningpresentaties lenen zich daar toch ook bij uitstek voor?

Woningvideo’s

Toch komen de woningvideo’s nog niet lekker van de grond. Er zijn natuurlijk wel een aantal initiatieven geweest; bijvoorbeeld het door Natasja Froger geplugde en geflopte Housemovie. Maar het aantal te koop staande woningen met een videopresentatie (en dan bedoel ik een echte, geen nep geanimeerde fotopresentatie) blijft verwaarloosbaar.

Drempels

Daar moet verandering in komen zou je zeggen als je tenminste de mening van Chris Anderson deelt. In Nederland zie ik twee drempels. Ten eerste de prijs van een professionele (uitbestede) videopresentatie is hoog (kost ca. Euro 250,-) wat op zich een redelijk tarief is maar lastig te financieren. Of je moet je moet het je klant laten betalen of het komt uit je eigen marge (beide geen feest zullen we maar zeggen). Een tweede drempel Funda rekent Euro 80,- voor plaatsing van een video. Tot zover de drempels. Nu de kansen!

Ingewikkeld

Videoproduktie was altijd heel ingewikkeld. Op stap met je camera. Overzetten op je computer. Video monteren in speciale software. Titels en aftiteling toevoegen. Muziek eronder. Zaak uploaden naar internet.  Ben je er nog? Maar dat is verleden tijd. Met de Flip Video. Een HD video op zakformat, waarmee je opneemt op HD kwaliteit. De camera in je computer steekt. En vanuit de embedded (software staat ook op de camera) software direct naar internet upload (met titels en muziek).

Makelaar-proof

Vorige week kocht ik de ‘goodie’ en sindsdien heb ik hem nauwelijks gezien. De hele familie is er gek mee. Zo nemen de meiden complete toneelstukken op en voorkom ik dat ze alles op internet zetten.

Dit apparaat is makelaar-proof. Dat is bewezen door mijn 10 jarige dochter. Kortom koop een flip video camera zie (google op: flip video) en ga filmen. Plaats de video’s op youtube,  embed ze op je website/blog en verbaas klanten en zoekers. Immers, een video kijken is toch veel leuker dan een aanbiedingstekst lezen?

The following two tabs change content below.
Middels zijn bedrijven Yes-Co en Web1on1 is Joost Rijlaarsdam dagelijks actief in de makelaardij. Hij heeft een frisse kijk op alles wat er in de makelaardij gebeurd.
Google+