Selecteer een pagina

Wanneer heb je voor het laatst in de spiegel gekeken? Dan heb ik het niet over het aanbrengen van kleuren en blosjes of het verwijderen van gezichtshaar. Nee, ik heb het over jou, jezelf, je ‘ik’. Heb je die recentelijk goed bekeken?

Voor je verder leest nodig ik je (dringend) uit om eerst even lekker te genieten van deze muziek (video). Luister daarbij naar de tekst. Daarna mag je pas verder lezen (want anders heeft dat toch geen zin).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MI6l-2tJXa8[/youtube]

‘T ain’t what you do it’s the way how you do it
‘T ain’t what you do it’s the time that you do it
‘T ain’t what you do it’s the place that you do it
That’s what gets results!

Laten we dit nu eens naar die spiegel verplaatsen….
Wat je doet (makelen) is niet van belang! Maar wel hoe, wanneer en waar je dat doet.

The way how you do it

Sta er eens bij stil hoe jij makelt. Is het een vorm van routine? Zie je iedere klant als niet meer dan dat, een klant? Hoe benader je iedere woning, zit daar verschil in? Of is jouw ‘hoe’ je het doet bij iedere consument en woning verschillend en ben je origineel in je aanpak?

Door elke keer opnieuw ‘anders’ te zijn en het ‘hoe’ aan te passen op de situatie ga je beter presteren. Zo krijg je resultaat. Daarnaast wordt het werk er ook leuker van, je krijgt meer plezier in hoe je het doet.

The time that you do it

Dat doet me dus direct aan dit liedje denken (what a way to make a livin’!). Onbegrijpelijk dat er nog makelaars zijn die dus exact dat principe nog hanteren. Daar word je toch gek van? Nee, timing is essentieel in de makelaardij. De timing van het luisteren in plaats van praten. Op tijd ter plekke zijn en tijdig reageren. Op gezette tijden je klant informeren over de stand van zaken. De tijd nemen voor je klant, maar ook voor de klant van de andere makelaar die komt kijken, of waar jij aan het bezichtigen bent voor een aankoop. Niet alleen MaDiWoDo, maar zeker ook VRIJZAZO.

The place that you do it

Ook hier is het niet zo moeilijk waar je aan kan denken. Kantoor? Blergh, niet belangrijk meer (wel voor de backoffice activiteiten, maar niet voor het makelen zelf). Makelen doe je overal! Bij de supermarkt, de parkeerplaats, de keukentafel en de Open Coffee. Maar niet op de snelweg of even tussendoor. Je klanten hebben het direct door als je ‘even iets afraffelt want dan heb je dat ook weer gedaan’. Nee, het moet wel oprecht zijn. Laat je klanten weten dat je de tijd voor ze neemt, dat ze belangrijk zijn. Ongeacht waar jij je bevindt.

Hoe jij het doet moet je zelf weten. Ga niet kopiƫren, wees jezelf. Wanneer je het doet is ook geheel je eigen keuze, zolang je je realiseert dat het van invloed is op je resultaat.
Locatie, locatie locatie. Ja, voor de woning, maar niet voor jou! Jij bent mobiel, daar waar de klant je graag wilt ontmoeten. Daar ben je natuurlijk op tijd, want pas dan krijg je resultaat.

Fijn weekeinde!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+