Selecteer een pagina

Tips-voor-meer-twitter-volgersOk, je zit (eindelijk) ook op twitter, maar dan? Hoe kom je aan volgers? Hoe gebruik je twitter om je invloed groter te laten worden? Als je elke dag geweldige informatie via je twitteraccount de wereld in stuurt heeft dat geen effect als niemand het leest…

Je hebt volgers nodig. Om meer volgers te krijgen heb je volgers nodig. Het is een vicieuze cirkel. Het begint vanzelfsprekend met de kwaliteit van je tweets. Alleen je aanbod tweeten werkt niet. Het spelen van online spelletjes of het ‘kopen’ van volgers is ook nutteloos. Daarmee krijg je misschien wel volgers, maar die lezen jouw tweets echt niet. Sterker nog, is het wel je doelgroep?

Hier zijn 5 tips om meer volgers te krijgen

 1. De wet van de grote getallen
  Naarmate jij meer mensen gaat volgen zullen er meer jou terug gaan volgen.
 2. Volg mensen met vergelijkbare interesses die een hoog terugvolggehalte hebben
  Zoek op sleutelwoorden als ‘makelaar’ en ‘makelaardij’ en op de naam van belangrijke figuren in de makelaardij. Ook de twittergids is zeer handig! Ga vervolgens bij die personen kijken wie zij volgen en of die voor jou ook iets kunnen betekenen. Door selectief te gaan volgen kan je in de eerste plaats kiezen voor kwaliteit van mensen die jij gaat volgen, maar zo kan je ook de invloedrijkere twitteraars selecteren. Wanneer je overeenkomsten met elkaar hebt is de kans groter dat je teruggevolgd wordt.
 3. Wordt ge-retweet
  Wanneer jouw volgers je bericht retweeten is dat automatisch een goedkeuring. Je tweet heeft waarde. Om retweets te verkrijgen zal je allereerst zelf ook moeten gaan retweeten. Kom je een interessant bericht tegen? Retweet het!
 4. Herhaal belangrijke tweets
  Heb jij een hot-tweet? Herhaal de tweet dan 2 of 3x, op verschillende tijden. Niet iedereen gebruikt twitter op hetzelfde moment. Je vergroot de kans dat het gezien, gelezen en ge-retweet wordt door het te herhalen. Maar overdrijf het niet! Dat kost je volgers…
 5. Promoot je twitteraccount
  Laat iedereen weten dat je op twitter te vinden bent. Integreer het in je site, voeg het toe aan je emailsignature, neem het op in brochures en link het met je Facebook en LinkedIn account.

Heb jij een aanvulling op dit lijstje? Geef dan in een reactie aan wat voor jou heeft gewerkt en waarom. Bovenstaande tips zijn maar een paar suggesties, er zijn er zeker meer!

Vooruit nog een kleine bonus: het kan ook absoluut geen kwaad om te vragen of iemand je wil volgen. Bijvoorbeeld, zou je @tuttel en @descherpepen willen volgen?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+