Selecteer een pagina

iPhone, Android en andere smartphones. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar om in het kort uit te leggen wat het betekent, zouden we kunnen zeggen: “Een mobiele telefoon waarop extra software geïnstalleerd kan worden, waardoor het eigenlijk een kleine handzame computer wordt.” Hoewel er ongetwijfeld mensen zullen zijn, die deze nieuwe generatie GSM meer als een ‘hebbedingetje’ of een ‘videogame’ beschouwen, zijn er zeer veel mogelijkheden die de dagelijkse werkzaamheden ondersteunen en de dienstverlening helpen te verbeteren.

iPhone
Sinds enkele maanden beschik ik over een iPhone en omdat ik met NICLA altijd op zoek ben naar mogelijkheden om de service binnen de Spaanse makelaardij uit te breiden, ben ik de diverse toepassingen van mijn nieuwe telefoon gaan verkennen. Al snel kwam ik tot de conclusie, dat er oneindig veel software te vinden is en bovendien worden de programma’s steeds weer verbeterd en aangevuld.

Voor mezelf heb ik een aantal favoriete applicaties, die nuttig zijn bij de alledaagse werkzaamheden in de Spaanse makelaardij. Natuurlijk is het onmogelijk om alles hier tot in detail uit te leggen en ongetwijfeld is er nog veel meer waar ik nog geen weet van heb. Ik gun je echter graag een kijkje in mijn ‘mobiele keuken’, zodat je een betere voorstelling krijgt van hoe alle informatie op de website, op Twitter, Facebook, YouTube, etc. tot stand komt. Misschien breng ik je op ideeën, dus doe er je voordeel mee bij jouw marketing activiteiten!


Foto en video

Op het moment dat een huis, appartement of project in de verkoop wordt genomen, maak ik uiteraard foto- en soms video-opnames met de specifiek daarvoor bestemde camera’s. In tegenstelling tot de ‘normale’ camera’s biedt de iPhone een aantal tools om snel enkele beelden via Internet te verspreiden, zodat klanten die NICLA via Social Media volgen meteen op de hoogte zijn van het nieuwe aanbod.

TwitPict
Foto’s maken met de ingebouwde camera om deze vervolgens direct via de smartphone te plaatsen op Twitter.

PS Express
Alvorens de gewenste foto’s op Internet te plaatsen, kunnen deze via de mobiele PhotoShop applicatie enigszins worden bewerkt.

TwitVid
De iPhone is tevens uitstekend geschikt voor korte video-impressies. Plaats de video’s en foto’s direct op Twitter en/of Facebook.

Foursquare
Een Social Media-platform. Geef exact aan waar het huis staat, incl. een foto met 140 tekens tekst om vervolgens te plaatsen op Twitter en Facebook.

Informatie en brochure
Als de foto’s en evt. video gemaakt zijn, wordt het tijd om de brochure samen te stellen. Ook hiervoor zijn er een aantal goed bedachte hulpmiddelen waarvan ik dankbaar gebruik maak…

Evernote
Leg ideeën vast in de vorm van (gesproken) tekst, foto’s, websites, etc. om deze later, in de uiteindelijke brochure, verder uit te werken.

Genius Scan
Indien beschikbaar, geven tekeningen en plattegronden altijd veel aanvullende informatie. M.b.v. deze applicatie wordt de camera in de iPhone een scanner.

AroundMe
Ik tracht altijd zoveel mogelijk nuttige informatie in de brochures te plaatsen: waar is het dichtstbijzijnde restaurant, ziekenhuis of pinautomaat…?!

WikiAround
Welke interessante bezienswaardigheden zijn er in de omgeving en is daarvan voldoende informatie beschikbaar om in de brochure te vermelden…?!

Contact onderhouden
Om zowel met huidige als met toekomstige opdrachtgevers, alsmede potentiële kopers en andere geïnteresseerden in contact te blijven, gebruik ik uiteraard de ‘normale’ middelen als e-mail, telefoon, mobiel, fax en Skype. Met deze laatste toepassing heb ik door gebruik van de iPhone mijn service kunnen uitbreiden.

Skype
Gratis (video-)bellen van Skype naar Skype en zeer voordelig middels beltegoed. Dit werkt ook via WiFi en 3G, dus zo kan ik bijv. de bouwvorderingen in Spanje via de video op de iPhone direct laten zien aan mijn klanten in Nederland of België, die via Skype op hun pc meekijken.

Documenten en e-mail
Als het kantoor gesloten is, ontvang ik de e-mails met brochure-aanvragen op mijn iPhone. Van daaruit kan ik deze ook direct verzenden, zodat de gewenste informatie snel ontvangen wordt. Bovendien is het altijd handig om documenten bij me te hebben tijdens bezichtigingen, zodat ik bepaalde zaken nog eens kan aantonen ter verduidelijking.

Files Pro
Via WiFi worden de documenten op de iPhone geplaatst. Vanuit de telefoon kunnen deze vervolgens als attachment middels e-mail verzonden worden.

Dropbox
Een externe persoonlijke locatie op het Internet voor de opslag van allerlei files. Onderweg dus altijd beschikbaar. Mailen vanuit Dropbox gaat via een link i.p.v. attachment.

HTML e-mail handtekening
Coolgeex heeft een zeer gebruiksvriendelijk formulier ontwikkeld om een HTML-handtekening aan te maken voor op de iPhone. Standaard kan in de e-mail op de iPhone een eenvoudige ‘platte’ tekst geplaatst worden, maar d.m.v. Coolgeex wordt een nieuwe e-mail applicatie aangemaakt en kan de handtekening uitgebreid worden met (aanklikbare) logo’s en symbolen (zie hiernaast).

Zoals hierboven al aangegeven, zullen er vast nog veel meer interessante applicaties zijn, die ingezet kunnen worden bij de werkzaamheden van de makelaar. Ik nodig je dan ook van harte uit om deze onder dit blog te plaatsen, zodat anderen er ook hun voordeel mee kunnen doen. Natuurlijk is de software die ik in dit blog heb genoemd voor veel meer doeleinden in te zetten en als ik je hiermee op ideeën heb gebracht, wens ik je veel succes en plezier met de uitvoering hiervan.

The following two tabs change content below.
Als gediplomeerd makelaar is hij in 1996 vanuit de Nederlandse makelaardij gestart met de verkoop van Spaans onroerend goed. Met zijn achtergrond, ervaring en kennis kan hij u uitstekend van dienst zijn bij de aan- of verkoop van uw Spaanse woning.

Laatste berichten van Claus van Mierlo (toon alles)

Google+