Selecteer een pagina

Dit is niet de beste implementatieOp zich is het een goede zaak, er komen steeds meer makelaars met een twitter account. Communicatie is onbetwist één van de belangrijkste elementen in het makelaarsvak.

Diegenen die al wat langer actief zijn met twitter weten dat het complex kan zijn. Je kan twitter namelijk op heel veel verschillende manieren inzetten, via even zovele verschillende applicaties of koppelingen. Er is dus geen goed of fout gebruik ervan. Het is wel een feit dat de meeste ‘volgers’ twitter gebruiken voor de dialoog, discussie, delen van informatie en een goed gesprek.

Delen van informatie

Dat kan eigenlijk maar op twee manieren.

  • Vertellen wat ik belangrijk vind
  • Vertellen wat jij belangrijk zou kunnen vinden

Nou mag je 3x raden wat de voorkeur heeft van je volgers… Helaas zie ik dat de meeste ‘nieuwe’ makelaars op twitter dat nog niet helemaal in de smiezen hebben. Veel accounts vertellen enthousiast over weer een nieuwe woning in de verkoop.

Mensen

Het is niet de eerste keer dat ik er iets over roep, maar beste makelaar, wanneer ga je in mensen denken in plaats van in objecten om maar direct wat jargon te gebruiken. Laat via je twitteraccount zien dat je verstand hebt van het vak, dat je consumenten graag helpt en adviseert. Woningen zoeken ze wel op de bekende top tien websites.

Uitzondering

Heb jij iets bijzonders te vertellen over een huis? Natuurlijk kan je dat dan onder de aandacht brengen op twitter! Doe het dan op een ludieke of originele manier en zeker niet geautomatiseerd vanuit je software of twitterfeed.

Originele tweet om nieuwbouwproject onder de aandacht te brengen op twitterWanneer je van mening bent dat het voor jou gunstig is om je aanbod wel te tweeten, maak dan een separaat account met niets anders dan je nieuwe aanbod. Die consumenten die dat waarderen kunnen jouw specifieke woningtweetaccount gaan volgen. Iedereen blij!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+