Selecteer een pagina

google-maps-zelf-maken-21Er begint steeds meer rumoer te ontstaan rond de integratie van huizendata via Google Base richting Google Maps. Zo publiceerde Hyped onlangs het artikel: Google komt met huizensite. Concurrent voor Jaap en Funda? Hopelijk gaat Google binnenkort ook Nederland in staat stellen gebruik te maken van de leuke manier van zoeken via Maps.

Om je de lol van het zoeken via Maps niet te onthouden hierbij een korte screencast hoe de data via NIKI.nl op Maps getoond wordt:

Nieuwbouwdata op Google Maps

Google geeft aan dat er veel meer via Google gezocht wordt op onroerend goed, dus het is niet verwonderlijk dat zij zich hierin ook actiever gaan opstellen, ook in de Nederlandse markt. Benieuwd in hoeverre dit bedreigend is voor Jaap en Funda of wellicht is dit juist een nieuwe kans voor deze partijen om nog meer traffic naar hun site te krijgen. Google wordt erin ieder geval beter van want dat zal weer een aardige duit in het advertentiezakje van de onderneming uit Mountain View brengen. Via Nieuwland een overzicht van een aantal andere leuke toepassingen van de mogelijkheden die Maps biedt.

The following two tabs change content below.
Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg me via @nieuwbouw20 of @fundament CU:-)
Google+