Selecteer een pagina

VoordeurenWeet u wat mij zo verwondert? De voordeur. Ja gewoon, zo’n simpele hoofdingang van een huis (of appartement etcetera). Met enige regelmaat kom ik geweldig mooie voordeuren tegen. Oude authentieke, strakke moderne of rijen lang exact dezelfde. Dat zijn dan de woningbouw-voordeuren, maar toch hebben die ook hun eigen uitstraling, mits er 50 naast elkaar hetzelfde zijn.

En dan steekt er een voordeur af tussen die 49 lichtblauwe deuren omdat die nou weer net rood geverfd is. Gaat u zich dan ook niet afvragen of dat dan de enige koopwoning van het blok is? Of wonen daar gewoon mensen met een beetje meer lef? Hoezo huurwoning? Verven die voordeur! Maar dan wel lekker brandweer, nee, Ferrari rood!

De volgende stap is zo’n oubollige sticker achter op de auto: Mijn andere auto is een Ferrari. Jammer dat er geen ruimte meer is om er bij te vermelden dat het om een dinky-toy gaat. Maar┬á– ze jokken niet ­čÖé
Lekker consequent blijven is dan het devies. Dus ook maar een Ferrari rode Briel espressomachine (ja, die bestaat echt), het strak leren rode bankstel en natuurlijk de boodschappentas van de Dirk.

Dus de volgende keer als ik verdwaald door een winkelcentrum loop, zie ik allemaal Ferrari eigenaren. Waarschijnlijk ga ik u dan een keertje heel voorzichtig volgen. Kijken wat voor voordeur u nou echt heeft….

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+