Selecteer een pagina

Als eerste huizensite gaat JAAP.nl de kwaliteit van makelaars laten zien bij huizen die in de verkoop staan. Het cijfer is gebaseerd op beoordelingen die klanten van de makelaar hebben gegeven op de vergelijkingssite voor makelaars WieIsDeBesteMakelaar.nl en via bij WIDBM aangesloten organisaties.

WIDBM.nl is de vergelijkingssite voor makelaars. Per plaats staat er een overzicht van makelaars, gesorteerd op het rapportcijfer wat ze van hun klanten hebben gekregen. De makelaars worden beoordeeld op hun enthousiasme, marktkennis, snelheid van reageren, creativiteit en het nakomen van afspraken. Naast het rapportcijfer geven klanten ook een review over de dienstverlening van de makelaar.

Iedereen die een huis wil kopen of verkopen wil graag dat hun makelaar goed is. Via JAAP.nl en op WIDBM.nl kan men zien hoe klanten van de makelaar over hen denkt, waardoor er een gedegen keuze voor de makelaar gemaakt kan worden. Het is al moeilijk genoeg om je huis verkocht te krijgen dus de keuze voor de juiste makelaar is erg belangrijk.

WIDBM integratie op JAAP.nl

Makelaars hebben zelf geen controle over het cijfer dat ze van hun klanten krijgen. Als ze de verwachtingen hebben waargemaakt of overtroffen ontvangen ze een goede score van de klant. Juist vanwege die onafhankelijkheid heeft JAAP.nl er voor gekozen om een samenwerking met WIDBM aan te gaan.

Over het algemeen zijn klanten van makelaars erg tevreden over de ontvangen dienstverlening, het gemiddelde cijfer ligt dan ook net boven de 8. Reden voor makelaars om dit initiatief te omarmen en open te staan voor beoordelingen. Hiermee kunnen ze zich beter onderscheiden van de charlatans in de makelaardij.

De vergelijkingssite WIDBM is sinds een jaar actief en heeft inmiddels 7.200 beoordelingen over makelaars ontvangen. Iedere klant van een makelaar kan een beoordeling geven, het is niet nodig voor makelaars om zich aan te melden.

Het is het doel van WIDBM om consumenten inzicht te geven in de kwaliteit van makelaars, om op die manier de makelaardij bij te staan in het verbeteren van het imago en de huizenmarkt.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+