Selecteer een pagina

Dit is een gastblog van Ralph Deurloo – makelaar in De Hoeksche Waard.

Bezichtigen in het donkerVia twitter het leuke verzoek gekregen om een blogje te schrijven en uiteraard geef ik hier als actieve makelaar in de Hoeksche Waard bij Makelaardij De Jong graag gehoor aan.

In deze tijd zou je zeggen; pak elke kans die je krijgt om een woning mogelijk te verkopen met beide handen aan!! Maar wat zou de wereld zijn zonder dilemma’s?

Dilemma

Nu het daglicht ons in de middag heeft verlaten staan wij voor de keuze; wanneer maak je de laatste afspraak voor die bezichtiging?

Mijn ervaring met een bezichtiging in het donker is niet bijster goed. Dit omdat de kijker altijd een tweede bezichtiging met daglicht wil hebben. Dit lijkt mij ook niet meer dan logisch omdat je dan een huis pas echt goed kan beoordelen.

Daglicht

Mijn dilemma zit hem in die tweede bezichtiging. Een verkoper is blij met een bezichtiging, maar zeker heel erg blij met een tweede, want daar verwachten ze heel veel van. Als de kijker na die tweede bezichtiging dan afhaakt met het verhaal dat de woning met daglicht toch is tegengevallen moet je behoorlijk wat uitleggen aan de verkoper.

Ralph DeurlooIk vind een bezichtiging buiten kantoortijden geen enkel probleem en dat zou het ook niet moeten zijn in deze tijd, maar een beetje daglicht vind ik toch wel een vereiste. Ik ben heel benieuwd hoe andere makelaars en/of kijkers hierover denken.

The following two tabs change content below.

Gastblogger

Artikelen in deze groep zijn geschreven door verschillende mensen die eenmalig of af en toe een bijdrage leveren aan De Scherpe Pen. Ook jij kan een gastblog insturen! Maak daarvoor gebruik van het contactformulier of stuur een email naar info (at) descherpepen puntje nl.
Google+