Selecteer een pagina

Natuurlijk wil je bij de verkoop van je huis het liefst de hoofdprijs. Of nog beter, de jackpot!
Vanzelfsprekend weet je ook dat die kans zeer klein is met een overschot aan woningen in de verkoop, zoals de laatste 2 jaren al het geval is.

Haal meer winst uit je huisHoe krijg je dan toch nog de beste prijs voor je huis? Daar zijn meerdere factoren bij van belang, vandaag leg ik enkel de nadruk op: verkoopstyling.

Veel ondernemers weten het al lang, als je een beetje slim investeert in ‘je bedrijf’ haal je die investering er dubbel en dwars weer uit bij de verkoop van je product. In dit geval, zorg er voor dat je een beetje investeert in je huis middels verkoopstyling en je kan een hogere prijs vragen en vaak ook ontvangen.

Maar waarom vertel ik dat eigenlijk allemaal, als je het ook prima in dit boekje van Zamarra Oomes-Kok en Gentia Luyckx kan lezen?
Het is voor €25 te koop bij bol.com.

De recensie van NBD/Biblion:

Dit boek heeft het nieuwe fenomeen ‘verkoopstyling’ als onderwerp. Wie zijn huis wil verkopen tegen een goede prijs, heeft veel concurrentie te duchten van andere huizenverkopers.

Om op kijkdagen een goede eerste indruk te maken op de kopers (en om een hogere prijs te kunnen vragen!) dient de woning dus opgeruimd en opgeknapt te worden. Daarvoor biedt dit boek adviezen.

Op kleurenfoto’s en met plattegrondjes worden in het eerste deel inspirerende voorbeelden getoond van respectievelijk de woonkamer, slaapkamer, keuken, het sanitair, de zolder en de tuin, zowel voor als na de metamorfose. De schrijfsters geven adviezen over hoe er geklust en geruimd kan worden, en voor een goede presentatie van de woning, onder andere om door het verplaatsen van meubels de ruimte groter te laten lijken.

Het tweede deel bevat praktische informatie over verbouwen, klussen, opruimen en opslaan, en het inschakelen van een professionele verkoopstylist en makelaar. Ook worden tips gegeven als je zelf foto’s wilt maken van je woning voor een website. Een lijst met nuttige websites sluit het boek af.

Een zeer praktische gids voor wie zijn woning wil verkopen tegen een goede prijs; ook anderen kunnen voor het nodige opruim- en opknapwerk veel aan deze uitgave hebben.

Wanneer je het boekje via De Scherpe Pen bestelt steun je dit blog – waarvoor dank!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+